Automoto
SPORTOVI
Automoto
Imaju bolid za vrh

Vettel se žali na gume, Alonso siguran: Ferrari će se boriti za naslov!

Nakon druge ovosezonske pobjede, ostvarene na domaćoj mu Velikoj nagradi Španjolske u Barceloni, vozač Ferrarija Fernando Alonso blistao je od sreće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trijumfirao je Alonso 32. put u karijeri, drugi put u Barceloni, a nakon pet utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 za vodećim Sebastianom Vettelom, koji je ovoga puta završio četvrti, smanjio je zaostatak na 17 bodova.

>> Alonso i Ferrari pobjednici Velike nagrade Španjolske!

"Svaki pojedini član momčadi pobrinuo se za svaki pojedini detalj jer smo željeli biti dobri ispred naših navijača i ispred toliko ljudi koji podupiru Ferrari. Uspjeli smo u tome i jako smo sretni, ali ne želimo tu očito stati", rekao je Alonso nakon utrke.

"Ništa se zapravo ne mijenja. Odvoženo je tek pet utrka i imali smo uspona i padova. Neke smo utrke bili jako dobri bez problema, a više-manje smo završavali na podiju. U nekim smo utrkama griješili i imali smo mehaničkih problema i to ne želimo ponavljati. Ali znamo da imamo bolid koji se može boriti za vrh i možemo se boriti za naslov prvaka. Ako odradimo dovoljno dobar posao, možemo se boriti i to je ono čemu težimo", dodao je bivši dvostruki svjetski prvak.

Vettel: Prebrzo trošimo gume

S druge strane, trostruki uzastopni svjetski prvak Vettel smatra istrošenost guma glavnim razlogom što je završio tek četvrti.

"Mislim da možemo biti zadovoljni sa četvrtim mjestom, ili bar moramo biti. Prva tri bolida su bila prebrza i odradili su bolji posao danas po pitanju očuvanja guma. Mislim da imamo dovoljno brz bolid, ali nešto što radimo troši gume prebrzo", rekao je Vettel, koji u ukupnom poretku ima tek četiri boda više od drugoplasiranog Kimija Räikkönena. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider