Automoto
SPORTOVI
Automoto
To bi bilo čudesno

Vettel može do briljantnog rekorda starog 60 godina: 'Mogao bi uspjeti'

Vettel se nalazi na pragu četvrtog uzastopnog naslova, a forma koju posljednjih tjedana pokazuju on i Red Bull ostavlja konkurenciju bez ikakvih izgleda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemac je pobijedio na posljednjih pet utrka u kalendaru (Belgija, Italija, Singapur, Južna Koreja, Japan), a ukoliko uspije slaviti i na preostale četiri (Indija, Abu Dhabi, SAD i Brazil) izjednačit će rekord velikog Talijana Alberta Ascarija.

On je u bolidu Ferrarija slavio u devet uzastopnih utrka na kraju 1952. i početku 1953. godine. Čak ni veliki Michael Schumacher, koji je vlasnik većine rekorda u Formuli 1, nije uspio dostići Ascarija. Nijemac je 2004. godine pobijedio u sedam utrka zaredom što mu je osobni rekord koji ga drži na drugom mjestu vječne ljestvice u ovoj kategoriji.

'Ako ne bude imao problema s pouzdanošću bolida, Vettel će vjerojatno uspjeti', prokomentirao je bivši svjetski prvak Lewis Hamilton. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider