Automoto
SPORTOVI
Automoto
'izdao me'

VIDEO Sezona pred vratima, Rossi opleo po 'lažljivcu' Marquezu

'Rane' iz prošle sezone MotoGP-ja još su svježe. Valentino Rossi nije i neće oprostiti Marcu Marquezu...

Još je samo devet dana ostalo do početka nove sezone MotoGP-ja u kojoj će naslov pobjednika braniti Jorge Lorenzo na Yamahi. Iako je lanjska sezona završila 8. studenog 2015. godine, 'rane' od završnice još su uvijek svježe i aktualne.

Svi se još uvijek sjećaju famoznih okršaja Marca Marqueza i Valentina Rossija, koji je kulminirao u Maleziji gdje je Talijan nogom odgurnuo Španjolca od svog motora. Suci utrke proglasili su Rossija krivim, iako je Marquez provocirao i vozio iznimno rizično, te su ga za posljednju utrku u Valenciji degradirali na posljednje mjesto u startnom gridu, što ga je ujedno izbacilo iz utrke za svjetski naslov.

U toj posljednjoj utrci Lorenzo je slavio ispred Marca Marqueza i Danija Pedrose koji se nisu ni potrudili preteći svog sunarodnjaka, što bi Rossiju, koji je završio kao četvrti, donijelo naslov prvaka. Talijan ni četiri mjeseca kasnije nije oprostio Marquezu, dok su njegovi odnosi s momčadskim kolegom Lorenzom zamrznuti.

"Marc je napravio budalu od mene. Izdao me. Rekao je da sam mu idol, ali to su sve bile laži. Gotovo pa da sam mu povjerovao da je spreman boriti se za pobjedu u svakoj utrci. Na kraju su svi vidjeli da su to sve bile samo laži", rekao je Rossi u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Nakon svega što se dogodilo u završnici prošle sezone stvari su za Rossija nepopravljive. Međutim, tvrdi da će ostati sportaš do kraja svoje karijere i maksimalno poštivati svoje suparnike na stazi.

"Ne možemo imati nikakav odnos nakon svega. Ali s obzirom da će mi biti protivnik na stazi u idućih nekoliko godina ja ću ga maksimalno poštivati. To je jako važno".

Sezona kreće 20. ožujka utrkom za Veliku nagradu Katara. Lorenzo je prvi favorit prvenstva, dok bi se Rossi i Marquez trebali boriti za drugu poziciju. U svakom slučaju moglo bi ponovno biti vatreno. Svi će s nestrpljenjem pratiti tko će prvi izgubiti živce; iskusni Rossi (37) ili 'zeleni' Marquez (23)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider