Automoto
SPORTOVI
Automoto
Furiozni Fernando

Turbobrzi Alonso slavio u Kini, Vettel ostao kratak u lovu na Hamiltona!

Ferrarijev Španjolac bio je najbrži na trećoj utrci ove sezone, koja se vozila za Veliku nagradu Kine.

Alonso je do 31. pobjede u karijeri stigao ispred Kimija Raikkonena i Lewisa Hamiltona. Na četvrtom je mjestu završio aktualni trostruki svjetski prvak, Nijemac Sebastian Vettel.

Briljantna taktika Alonsa

Španjolac je u utrku krenuo s treće pozicije, ali je odmah na startu pretekao Kimija Raikkonena (Lotus), a potom u petom krugu i najbržeg čovjeka kvalifikacija Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Alonsova taktika ulaska u bokseve je do kraja utrke bila besprijekorna, što mu je u konačnici omogučilo slavlje ispred Finca Raikkonena, koji je zaostao više od 10 sekundi. Španjolac je u nekoliko navarata u izravnim duelima na stazi pretjecao vozače poput Buttona i Vettela.

Alonso isprao gorak okus nakon Malezije

"Veliki vikend Fernando! Fenomenalno", poručio je Alonsov boks svom vozaču, netom nakon prolaska kroz cilj. Alonso je pak, nakon što je uparkirao bolid, uzeo zastavu s Ferrarijevim znakom, popeo se na bolid i oduševljeno počeo mahati. Španjolac je slavljem isprao gorak okus u ustima nakon što je prije tri tjedna u Maleziji odustao već u drugom krugu.

Alonso je ovim trijumfom skočio na treću poziciju ukupnog poretka prvenstva s 43 osvojena boda. Finac je s osvojenim drugim mjestom ostao drugi, ali je smanjio svoj zaostatak za vodećim Sebastianom Vettelom (Red Bull) na svega tri boda (52:49).

Sjajna utrka puna preokreta i nadmudrivanja

Vettel, koji je u utrku krenuo s devete pozicije, je završio kao četvrti s manje od pola sekunde zaostatka za trećeplasiranim Hamiltonom. Obojica su u posljednji krug ušli kotač uz kotač, ali je u konačnici, iako su obojica pogriješila u posljednjim zavojima, svjetski prvak iz 2008. godine ipak sačuvao prednost.

Recimo da su utrku obilježila brojna pretjecanja, te sjajno nadmudrivanje pri ulasku u bokseve. Do posljednjih 20-ak krugova nije se dalo naslutiti tko bi mogao osvojiti pobjedu, a onda je Alonso odjurio ka pobjedi, zahvaljujući i problemima s gumama koje je imao Hamilton.

Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana, a vozi se u Bahreinu.

 

VN Kine, 3. utrka sezone od 19:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1h36:26.945

2. Kimi Räikkönen (Lotus) +10.168

3. Lewis Hamilton (Mercedes) +12.322

4. Sebastian Vettel (Red Bull) +12.525

5. Jenson Button (McLaren) +35.285

6. Felipe Massa (Ferrari) +40.827

7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso) +42.691

8. Paul di Resta (Force India) +51.084

9. Romain Grosjean (Lotus) +53.423

10. Nico Hülkenberg (Sauber) +56.598

...

Ukupni redoslijed (nakon 3 utrke):

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 52

2. Kimi Räikkönen (Lotus) 49

3. Fernando Alonso (Ferrari) 43

4. Lewis Hamilton (Mercedes) 40

5. Felipe Massa (Ferrari) 30

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider