Automoto
SPORTOVI
Automoto
Red Bull X-Fighters

Tom Pages na svjetskom FMX tronu: 'Ovo je ostvarenje sna'

Najprestižnije svjetsko freestyle motocross natjecanje u najuzbudljivijoj sezoni svoje 13-godišnje povijesti u petak 19. srpnja okrunilo je svog prvaka.

U veličanstvenoj završnici sezone u Madridu Francuz Thomas Pages nevjerojatnim nastupom popeo se na postolje i zaradio naslov prvaka Red Bull X-Fighters svjetske serije 2013.

U petak navečer pod toplim madridskim nebom svjetska FMX elita svojim je izuzetnim trikovima bez daha ostavila više od 23 tisuće uzbuđenih gledatelja. Sezona koja je na prve četiri postaje dobila četiri različita pobjednika, petu i posljednju postaju dočekala je s mnogo neizvjesnosti i napetosti. No, Pages, koji je pobjedu odnio i na otvorenju svjetske serije u Meksiku, odlučio je završiti kako je i počeo – na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Iako su drugu i treću poziciju na španjolskoj postaji slavili Taka Higashino i Javier Villegas, u ukupnom svjetskom poretku iza Pagesa brojem bodova izborili su se Danny Torres na drugom i Higashino na trećem mjestu. Pages se vinuo u potpuno nove visine FMX-a i iz rukava izvukao neke od najzahtjevnijih poteza leteći i do 15 metara u visinu. Prošlogodišnji nositelj naslova Levi Sherwood završio je peti u ukupnom poretku.

„Ovo je više od ostvarenja sna, ovo je nevjerojatno. A ovo je najbolja publika na svijetu!“, izjavio je Pages, vidno uzbuđen što je pobjedu odnio upravo u Madridu.

Red Bull X-Fighters svjetska serija 2013, poredak:

Thomas Pages 360 bodova
Danny Torres 260 bodova
Taka Higashino 245 bodova
Rob Adelberg 240 bodova
Levi Sherwood 225 bodova

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider