Automoto
SPORTOVI
Automoto
Obojica 'peru ruke'

VIDEO Tko je kriv - Hamilton ili Rosberg?

Ne stišava se bura nakon sudara Mercedesovih vozača već u prvom krugu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto više od jednog kilometra trajala je Velika nagrada Španjolske za obojicu vozača Mercedesa.

Lewis Hamilton i Nico Rosberg su morali odustati već poslije trećeg zavoja, kada je Hamilton izletio sa staze na sekundu, vratio se i zabio u Rosbergov bolid što je, posve logično, izazvalo bijes kod čelnih ljudi Mercedesa.

Na samom startu utrke Britanac nije uspio obraniti pole-position, Nijemac je bolje krenuo i prestigao ga da bi se prilikom izlaska iz trećeg zavoja dogodio sudar.

Jedna je ovo od situacija u kojoj su mišljenja podijeljena. I dok jedni tvrde kako je Rosberg bio prespor i nije ostavio dovoljno mjesta Hamiltonu, drugi smatraju kako je krivac Lewis jer nije smio forsirati zaobilaženje s desne strane te da je imao širom otvoren put na lijevoj.

Rosberg: Imao sam situaciju pod kontrolom

Naravno, nijedan od njih se ne smatra krivcem...

"Bio sam svjestan situacije, vidio sam kako se Lewis približava i napravio sam manevar uobičajen u ovakvim situacijama - zatvorio sam vrata što ranije moguće. Jasno sam dao do znanja da neću ostaviti ništa prostora i bio sam vrlo iznenađen kad sam vidio da on ipak ide u tu stranu", izjavio je Rosberg.

Hamilton: Kriv si

Hamilton ima drugačije viđenje.

"Nico je u osnovi pogriješio, uključio je krivu postavku motora u trećem zavoju zbog čega sam mu se približio. Ispričavam se cijeloj momčadi, učinit ću sve što mogu da se ovo više ne ponovi."

Dodajmo kako su suci utrke odlučili sve proglasiti klasičnim trkaćim incidentom što znači da će Mercedesov duo proći bez kazne za iduću utrku (Velika nagrada Monaca, 29. svibnja).

Krivac je?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider