Automoto
SPORTOVI
Automoto
Nova sezona Formule 1

F1 stručnjak za GOL.hr: 'Vrijeme iz Jereza možda je i namješteno!'

Počeo je neformalni dio sezone Formule 1. Nakon prvih testiranja u Jerezu, na red je došla i druga postaja - Barcelona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sebastian Vettel prošle je sezone u rijetko viđenom trileru slavio treći naslov prvaka. Nešto je manje od mjesec dana do početka sezone u Melbourneu, a stručnjaci tvrde da bi predstojeća sezona mogla bi biti superuzbudljiva.

Na testiranjima u Jerezu najmarljiviji je bio Red Bull. Vettel i Webber su odvozili više od 1600 kilometara, no najbolja vremena radio je Ferrari točnije Felipe Massa. U Barceloni je pak Vettel bio pola sekunde brži od ostatka društva, iako se na Catalunyi pojavio i Alonso. Ferrari prvaka nema od 2007.

Mladen Jergović, dugogodišnji član najužeg tima Bernieja Ecclestonea i stručni komentator F1 utrka, ističe:

“Mislim da je vrijeme iz Jereza možda i namješteno za medije. Sigurno da je bolid bolji nego prošle godine, ali nisam siguran da je na razini na kojoj oni žele da bude“, tvrdi Jergović.

Tri godine dominacije Sebastiana Vettela, hoćemo li gledati i četvrtu?
“Taj klinac je odličan, vrlo je konzistentan, vrlo je brz, vrlo je srođen s ekipom Red Bula, kao i s inženjerom Adrianom Neweyjem. To je jedna simbioza koja funkcionira savršeno. Bit će vrlo teško pobijediti ga, ali ne i nemoguće.“

Bilo je govora o austrijskom, argentinskom, portugalskom Grand Prixu, ali šef Formule 1 Bernie Ecclestone zaključio je kalendar s 19 utrka. Najveći transfer je onaj Lewisa Hamiltona iz McLarena u Mercedes. Pet je novih vozača, a prošle je sezone bilo super uzbudljivo doslovno do posljednjeg kruga u Brazilu.

“Svakako će sezona biti zanimljiva. Mislim da se šefu Formule 1 svidjelo kako su se zamiješali karte prošle godine, osobito s Pirellijevim gumama koje su bile bitne i zbog toga smo imali 7 različitih pobjednika u prvih 7 utrka“, istakao je Jergović.

Sve što možemo poželjeti u 2013 - to je da bude na tragu – 2012.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider