Velika nagrada Abu Dhabija, posljednja utrka sezone Formule 1, završila je raspletom koji je zapravo preslika svega viđenog u 2018. godini - Lewis Hamilton je pobijedio ispred Sebastiana Vettela.

I dok je Englez u šampionskom stilu završio svoju godinu, poslije utrke glavna tema nije bila njegova nova pobjeda već trkaći incident koji se dogodio u prvom krugu.

U glavnoj ulozi bili su Nico Hulkenberg u Renaultu i Romain Grosjean u Haasu.

Sve se odvilo u sekundi

Nekoliko zavoja poslije starta Hulkenberg je uoči jedne šikane htio preteći Grosjeana, što je u jednom trenutku i uspio (bio je s polovicom bolida ispred Haasova vozača), ali na prolasku kroz drugi zavoj nije bilo mjesta za obojicu. Grosjean je prednjim lijevim kotačem svog bolida zahvatio zadnji desni Hulkenbergov i Nijemac je odletio se u zrak, nekoliko se puta prevrnuo, ostavši sa svojim bolidom naopako na zaštitnoj ogradi.

Iz boksa Renaulta su preko radio-veze odmah kontaktirali Hulkenberga koji se u prvi mah nije javio, da bi onda preplašeno poručio:

"Izvucite me odavde, gori vatra!"

Vrlo brzo su se angažirali zaštitari i suci koji nisu htjeli čekati dolazak specijaliziranog vozila već su zajedničkim snagama okrenuli Hulkenbergov bolid spustivši ga na stazu.

Prava je sreća kako je Nijemac ovdje prošao bez ikakvih ozljeda...