Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ferrari potvrdio

Veliki 'transferi' u Formuli 1: Saznajte koje su nove momčadi Alonsa i Vettela

Iz redova Formule 1 momčadi Ferrarija stigle su dvije velike, ali istovremeno očekivane vijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska momčad i službeno je potvrdila da na kraju sezone odlazi španjolski pilot Fernando Alonso (33), te da na njegovo mjesto dolazi Nijemac Sebastian Vettel (27). Dvostruki svjetski prvak Alonso odlazi u redove McLarena, dok četverostruki Vettel dolazi iz Red Bulla.

"Današnji dan nije lak za mene. Moje je putovanje u Ferrariju stiglo do kraja. Bila je to teška odluka za mene, no nakon pet godina odlazim iz momčadi u kojoj sam dosegao najviši nivo kvalitete i najvišu razinu profesionalnosti. Dokazao sam i da sam istinski momčadski igrač, jer sam uvijek stavljao interese Scuderije ispred vlastitih. Ponosan sam na sve što sam napravio i zahvalan sam svima koji su mi pomogli u tome. Hvala svima na ukazanom povjerenju", napisao je u priopćenju za javnost španjolski pilot.

Svega pola sata kasnije iz Ferrarija je stigla i službena potvrda da će Alonsa u crvenom bolidu zamijeniti četverostruki svjetski prvak Vettel. On je s talijanskom momčadi potpisao trogodišnji ugovor.

"Službeno je: Sebastian Vettel novi je vozač Ferrarija za 2015. godinu. Njegov momčadski kolega bit će Kimi Raikkonen. Dobrodošao Seb", stoji na Twitter profilu talijanske momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider