Automoto
SPORTOVI
Automoto
Druga u povijesti

Seksi Danica brža od muškaraca: Starta prva na slavnoj utrci!

Na otvorenju nove sezone Nationwide Serije, drugog ranga natjecanja kružnih utrka NASCAR serije, najbrže je vrijeme na službenom treningu utrke u Daytoni odvozila – Danica Patrick....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uskoro 30-godišnja Amerikanka došla je time do svog prvog pole-positiona u NASCAR-karijeri, koju će ove sezone u Nationwideu odraditi od početka do kraja, odnosno kroz sva 33 planirana natjecanja, nakon što je ljetos napustila IndyCar.

Također je postala prva žena s najbržim vremenom kvalifikacijskog treninga na jednoj utrci NASCAR-serije od Shawne Robinson, kojoj je to uspjelo, prvoj u povijesti, u ožujku 1994. godine na stazi u Atlanti.

"Jednostavno sam presretna što ću u utrku startati s prve pozicije", rekla je Danica, koja vozi za JR Motorsports.

Čeonu je poziciju za nedjeljnu otvarajuću utrku sezone osigurala u posljednjem krugu u petak poslijepodne nadmašivši Trevora Baynea. Prosječno je svoj najbrži krug odvezla brzinom od 294 kilometra na sat.

Dosad je u Daytoni, najpoznatijoj po Daytoni 500, najpopularnijoj utrci prve NASCAR-ove serije (Sprint Cup), Patrick najbolji rezultat ostvarila prošle sezone završivši na 14. mjestu. (T.S.)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati