Automoto
SPORTOVI
Automoto
Tko umjesto Kimija?

Schumacher odbio voziti za Lotus u zadnje dvije utrke sezone

Momčad Lotusa kontaktirala je sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera i tražila ga da vozi za nju u posljednje dvije utrke aktualne sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemac je ipak ponudu odbio što je potvrdila i njegova glasnogovornica Sabine Kehm. Podsjetimo, Schumacher se po drugi put umirovio na kraju prošle sezone nakon što je tri godine vozio za Mercedes. Prije toga je tri sezone pauzirao nakon što je na kraju 2006. napustio Ferrari.

"Michaelovi rezultati protiv Nice Rosberga prošle godine, kao i Rosbergovi protiv Lewisa Hamiltona ove sezone mnoge su ljude uvjerili koliko je Schumacher još uvijek dobar. Osim toga, još je uvijek iznimno pripremljen. No, u novom se životu osjeća jako dobro i zato je odbio poziv Lotusa", istaknula je Kehm.

Lotus je u potrazi za vozačem koji će zamijeniti Kimija Räikkönena s obzirom da će Finac zbog operacije leđa propustiti posljednje dvije utrke sezone, Veliku nagradu SAD-a i Veliku nagradu Brazila. To ujedno znači i da je Räikkönen zaključio posao u Lotusu budući da će od iduće sezone biti član Ferrarija.

Nakon Schumacherove odbijenice očekuje se da će Lotus za preostale utrke angažirati Räikkönenova sunarodnjaka Heikkija Kovalainena koji je trenutno test-vozač Caterhama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider