Automoto
SPORTOVI
Automoto
Provedena istraga

Sainzu retroaktivno vraćeno vodstvo na Reliju Dakar

Španjolcu Carlosu Sainzu organizatori Relija Dakar vratili su retrospektivno vodstvo u ovogodišnjoj utrci i proglasili ga pobjednikom druge etape.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, na nedjeljnoj drugoj etapi dugoj 24 kilometra oko peruanskog grada Pisca prvotno je pobijedio Francuz Stephane Peterhansel. Vodeći nakon prve etape Carlos Sainz zapeo je na jednoj velikoj pješčanoj dini, otprilike nakon 75 kilometara etape, ondje izgubio više od 20 minuta i pao na 11. mjesto u ukupnom poretku.

Ipak, poslije istrage koju su proveli organizatori, Sainzu je vraćena 21 minuta i 26 sekundi koje je izgubio tražeći zadanu oznaku. Naime, pobjednik Relija Dakar iz 2010. godine je imao problema sa satelitima organizatora, a ne vlastitim GPS sustavom.

"Bila je to zaista čudna etapa s obzirom na probleme koje smo imali s navigacijom. Polaznu oznaku etape smo prošli tri ili četiri puta prije nego li nam je dozvoljeno da nastavimo dalje. Išli smo natrag, naprijed i okolo jer smo znali da smo na pravom mjestu. Na kraju smo odlučili otići što je bilo riskantno jer ako ne prođete sve oznake u etapi, to vas može koštati kazne. Onda smo nakon neka tri kilometra dobili potvrdu", rekao je Sainz, dvostruki pobjednik Svjetskog reli prvenstva (WRC) iz 1990. i 1992. godine.

 

Revidirani ukupni poredak Relija Dakar nakon dvije etape:

1. Carlos Sainz Red (Bull Buggy) 2h55m15s
2. Stephane Peterhansel (X-raid Mini) + 5m05s
3. Giniel de Villiers (Imperial Toyota) + 7m43s
4. Ronan Chabot (SMG Buggy) + 8m51s
5. Orlando Terranova (X-raid BMW) + 11m31s
6. Leonid Novitskiy (X-raid Mini) + 14m38s
7. Lucio Alvarez (Overdrive Toyota) + 17m32s
8. Krzysztof Holowczyc (X-raid Mini) + 19m05s
9. Carlos Sousa (Great Wall) + 20m53s
10. Bernard Errandonea (SMG Buggy) + 22m20s

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider