Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ekspert za Novu TV

Ružniji bolidi, ali i miris spektakularne sezone: Slijedi li pad Vettela!?

Svi su ostali zaprepašteni ružnijim bolidima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ipak, Formula 1 tjedan dana uoči početka 65. sezone mogla bi ponuditi, sudeći po testiranjima, spektakularnu sezonu.

„Testiranja su pokazala da ćemo se morati privikavati na novi izgled automobila i nove zvukove. Turbo motori imaju radikalno drugačiji zvuk nego dosadašnji motori. Morat ćemo se privikavati na nove mjere vrijednosti i novi poredak“, tvrdi Mladen Jergović, najveći hrvatski ekspert za Formulu 1.

Jergović ističe Valtterija Bottasa i Felipea Massu koji je Ferrari zamijenio Williamsom.

“Williams je prošle godine bio loš i sada je iskočio u prvi plan zahvaljujući dobrim Mercedesovim motorima. Dakle, sve se nekako promiješalo, a ta zima i testiranja su pokazala da nas čeka luda sezona, jer kako bi rekli, karte su iznova promiješane.”

Jedna od enigmi je i vladar Formule 1, Sebastian Vettel. Njegovi rezultati uoči sezone daleko su od očekivanih.

„On će vjerojatno kako će sezona ići prema drugom dijelu iskočiti u prvi plan. No i oni sami kažu da će biti sretni ako prve utrke uopće završe“, priča Jergović.

Velika nagrada Austrije i Velika nagrada Rusije su nove stanice kod staza. Dakako, i to da će se u posljednjoj utrci u Abu Dhabiju za pobjedu dodjeljivati 50 bodova.

„Osobno, ja sam protiv toga. Mislim da je to previše umjetan način da se zašećeri ili zapapri kraj sezone, ali pravila su takva kakva jesu i od njih se ne može pobjeći“, zaključuje Mladen Jergović.

Nova sezona počinje standardno u Melbourneu. Nadamo se da će završnica 2014. godine izgledati puno spektakularnije nego prošla sezona koja je prošla u dominaciji nezadrživog Vettela.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider