Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kazne za Hamiltona i Webbera

Rosbergu iznenađujući pole position na mjestu gdje je započeo karijeru

Na stazi na kojoj je prije sedam godina debitirao u Formuli 1, Nico Rosberg stigao je do drugog pole positiona u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vozač Mercedesa napravio je sjajan posao na kvalifikacijskom treningu i iz drugog plana odvezao najbrži krug na stazi u Sakhiru. Rosbergovih 1:32.330 bilo je neuhvatljivo za konkurente, uključujući i najbliže pratitelje Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa.

Odlična vijest za navijače 27-ogodišnjeg Nijemca je da je jedini dosadašnji pole position, u Kini prošle godine, na kraju pretvorio i u premijernu pobjedu u svijetu formule 1. Loša je da je Mercedes ove sezone već pokazao da može biti opasno brz na treninzima (uostalom, Hamilton je bio na pole positionu prošli tjedan u Kini), ali još uvijek zapinje u utrci.

Nominalno prvi vozač njemačke momčadi u sutrašnju će utrku krenuti s tek 9. pozicije. Hamilton je ostvario četvrto vrijeme kvalifikacija, ali zbog ranije kazne pomaknut je pet pozicija u poretku.

Veliki napredak u odnosu na kvalifikacije u Kini napravio je Sebastian Vettel. Svjetski prvak u Šangaju je završio deveti, u Bahreinu drugi. Poučen kineskim iskustvom Fernando Alonso sigurno neće protestirati zbog trećeg mjesta. Istu poziciju imao je i prošli tjedan i na kraju slavio u utrci. Španjolac je u posljednjem krugu napravio pogrešku zbog koje nije ni prošao ciljem, već s osiguranim trećim vremenom produžio u boks.

Alonsu će društvo u drugom startnom redu praviti momčadski kolega Felipe Massa, a iza njih krenut će Paul Di Resta i Adrian Sutil.

Pobjednik prve utrke sezone, VN Australije, Kimi Raikkonen izborio se za osmu startnu poziciju na bliskom istoku.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14h.

 

Velika nagrada Bahreina, službeni kvalifikacijski trening, rezultati:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1m32.330s
2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 0.254s
3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.337s
4. Lewis Hamilton (Mercedes) + 0.432s**
5. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0.748s*
6. Felipe Massa (Ferrari) + 0.877s
7. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 0.905s
8. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 0.916s
9. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 0.997s
10. Jenson Button (McLaren-Mercedes) bez vremena

...

* kazna od tri startne pozicije
** kazna od pet startnih pozicija

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider