Automoto
SPORTOVI
Automoto
'To je cool'

Rosberg sad zna kako je Vettelu bilo prošlih sezona

Njemačkom vozaču Nici Rosbergu značajno je naraslo samopouzdanje nakon pobjede na Velikoj nagradi Australije, prvoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka u Melbourneu je potvrdila da se Mercedes najbolje prilagodio silnim promjenama. Rosberg je deklasirao svu konkurenciju, pa i ne čudi da su mu porasle ambicije.

''Saznanje da se sada mogu stalno natjecati za ''pole-position'' i pobjede je tako ''cool''. Sada otprilike znam kako se lani osjećao Sebastian Vettel kada je pobjeđivao s više od 30 sekundi prednosti'', rekao je Nico Rosberg u razgovoru za Sport Bild.

Iako se Red Bull mučio na predsezonskim testiranjima, a Vettel je odustao u ranoj fazi utrke u Australiji, Rosberg svejedno respektira prvake.

''Red Bull nikad ne smijete otpisivati. I u Australiji se pokazao jačim nego što smo očekivali (Ricciardo je bio drugi prije no što je diskvalificiran, op. a.). Zato se ne smijemo uspavati.''

Rosbergov momčadski kolega Lewis Hamilton je zbog tehničkih problema morao odustati nakon što je krenuo s ''pole-positiona''. Iako je Nijemac sada u prednosti, ne isključuje mogućnost da će povremeno morati ostati iza Hamiltona ako tako odluči momčad.

''Za mene je to stvar kompromisa. Ne vozim samo za sebe, nego za cijelu momčad i ne želim riskirati dobar rezultat. Lewis i ja nismo najbolji prijatelji, ali imamo dobar odnos. Međutim, svjestan sam da će naš odnos s većim uspjesima postati kompliciraniji jer smo obojica natjecateljske zvijeri, još iz vremena kartinga.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider