Automoto
SPORTOVI
Automoto
Krivi za nesreću

Red Bull upozorava: Moramo reagirati brzo i mijenjati noseve bolida

Novi nisko postavljeni nosovi bolida uzrokovali su nesreću u kojoj su sudjelovali Pastor Maldonado i Esteban Gutierrez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mišljenje je to savjetnika Red Bullove momčad Helmuta Marka. Podsjećamo, Maldonado je na nedjeljnoj Velikoj nagradi Bahreina pri izlasku iz boksa pokupio Gutierreza čiji se bolid okrenuo u zraku. Srećom, meksički je vozač Saubera prošao bez ozljeda, a kolumbijski je vozač Lotusa kažnjen s pet mjesta slabijom pozicijom u odnosu na onu koju ostvari u kvalifikacijama za sljedeću utrku Formule 1.

Za Helmuta Marka u ovom slučaju nema dvojbi - krivac za nesreću su nova pravila prema kojima nosovi bolida mogu biti izdignuti iznad tla maksimalno 18.5 centimetara. To je napravljeno iz sigurnosnih razloga, no prema Marku, učinak je suprotan.

"Mogli ste vidjeti da je nos toliko nisko da se može podvući ispod drugog bolida, podići ga u zrak i okrenuti. Nažalost, ne možemo to pravilo mijenjati tijekom sezone, ali moramo reagirati najbrže moguće za sljedeću sezonu. Istodobno treba nešto napraviti i oko estetike nosa", rekao je Marko u razgovoru za Servus TV.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider