Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dvije sporne reakcije

VIDEO Red Bull potjerao divljeg Rusa: Pogledajte zašto

Poslije četiri utrke evo prve promjene vozačke postave među vodećim momčadima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi vozač Red Bulla je Max Verstappen koji će zamijeniti Daniila Kvyata. Rus odlazi u Toro Rosso, Red Bullovu razvojnu momčad.

Zamjenu je potvrdio Christian Horner, šef Formula 1 momčadi Red Bulla.

"Max se pokazao kao izvanredan mladi talent, njegova izdanja u Toro Rossu su bila impresivna i drago nam je što će voziti za nas", priopćio je Horner ono što se i očekivalo nakon Kvyatovih poteza u posljednje dvije utrke.

Podsjetimo, na Velikoj nagradi Kine agresivno je ušao u prvi zavoj i skrivio sudar dvaju Ferrarija (Sebastian Vettel nikako nije mogao izbjeći bolid Kimija Raikkonena), a na Velikoj nagradi Rusije Kvyat se pred svojim navijačima dvaput u nekoliko stotina metara zabio u Vettela zbog čega je Nijemac morao odustati već u prvom krugu.

"Mi smo u jedinstvenom položaju da imamo četiri vozača pod dugoročnim ugovorima s Red Bullom tako da imamo fleksibilnost za njihovo mijenjanje. Daniil će moći nastaviti svoj razvoj u Toro Rossu, u momčadi s kojom je već upoznat imat će priliku vratiti formu i pokazati svoj potencijal", rekao je Horner.

Što se tiče 18-ogodišnjeg Verstappena, on je definitivno zaslužio svoju priliku nakon vrlo dobre debitantske (2015.) i jednako kvalitetnih izdanja na startu ove sezone (triput u bodovima, odustajanje u Rusiji).

Verstappena u Red Bullu, a Kvyata u Toro Rossu gledat ćemo u nedjelju 15. svibnja na Velikoj nagradi Španjolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider