Automoto
SPORTOVI
Automoto
povijest je jasna

Vettel i Kvjat se posvađali pred kamerama, Rosberg je već prvak?

Dok je Nico Rosberg zadovoljno čekao šampanjac, Vettel i Kvjat su imali štošta za popričati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krhotine na sve strane, puknute gume, pretjecanja, sudari... Ništa od toga na stazi nije vidio Nico Rosberg koji je dojurio do pobjede u Kini. Nijemac je postigao šestu pobjedu u nizu (a to je uspjelo samo Albertu Ascariju, Michaelu Schumacheru i Sebastianu Vettelu), naredao je hat-trick na kraju prošle sezone te pobijedio i u prve tri utrke u 2016., i to da nijednom nikoga nije morao – preteći!

Kad znamo da je Lewis Hamilton startao posljednji, pobjeda Nice Rosberga ne čudi, vozi najdominantniji bolid, a prave konkurencije ovaj put nije imao, jer Hamilton se ”zabavljao” pretječući kolonu, stigao je do sedmog mjesta.

No, ono što je bilo neočekivano, dogodilo se već na prvom zavoju u Šangaju. Sebastian Vettelzaletio se u Kimija Räikkönena, Ferrari u Ferrari. Natjerao ga je na to Daniil Kvjat (Red Bull) izguravši ga s putanje. Nakon utrke Vettel i Kvjat posvađali su se pred kamerama.

''Ti mene pitaš što je bilo na startu?! Pa ti si uletio poput torpeda, luđaka, poput samoubojice!'', žestio se Vettel, samo što iz kože nije iskočio.

''Pa to ti se zove utrkivanje'', odgovorio je mirno Kvjat.

''Da sam nastavio ići ravno, svi bismo se sudarili. Pa ti uopće nisi vidio treći auto da dolazi!''

''Imam samo dva oka, pa vidim dva auta. Nemam tri... Uostalom, pomaknuo si se, nismo se sudarili..'', bahato je odgovarao Rus. I još mu se smijao u lice.

''Ne, ti se nisi sudario, a ja zbog tebe jesam!'', vrištao je Vettel.

''Dobro, ali smo sad obojica na postolju, zar ne?'', zaključio je raspravu Kvjat bez respekta prema četverostrukom prvaku kojeg je naslijedio u Red Bullu.

Suci su kasnije proglasili – Kvjat nije kriv.

Rosberg se samo smješkao sa strane, baš ga briga. Već razmišlja o sljedećoj pobjedi, u Rusiji za dva tjedna. Ima 36 bodova prednosti pred Hamiltonom. I neslavni rekord. Sa 17 pobjeda najuspješniji je vozač koji nikad nije osvojio titulu. Nije za pohvaliti se, ali povijest kaže da su svi koji su osvojili prve tri utrke na kraju bili i prvaci.

Neobjašnjiva je i činjenica kako je Michael Schumacher postavio rekord staze (1:32.238 – Ferrari, 2004.), a sada je najbrži u jednom krugu bio Nico Hülkenberg (1:39.824 – Force India). Gotovo osam sekundi sporije nego prije 12 godina?! Usporili su...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider