Automoto
SPORTOVI
Automoto
Rodile se dvije ideje

Promjene u F1: Od sljedeće sezone velika novost sa safety carom?

U Formuli 1 već kroje planove za sezonu 2015.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikom nagradom Australije u Melbourneu 15. ožujka počet će nova sezona Formule 1. Tek što je završila aktualna sezona oktanskog cirkusa u kojoj je naslov osvojio Lewis Hamilton krenuli su planovi s ciljem da se utrkivanje učini još zanimljivijim.

Iako službenih informacija još uvijek nema, BBC tvrdi kako su se u ovih nekoliko dana od završetka sezone rodile dvije ideje.

Prva je da se ukine dvostruko bodovanje u zadnjoj utrci na kojem je inzistirao Bernie Ecclestone, a protiv kojeg su bili baš svi - i vozači i šefovi momčadi i navijači.

Druga će puno više zaintrigirati ljubitelje Formule 1, a radi se o sigurnosnom automobilu. Ubuduće, prema prijedlogu koji se zakotrljao, bolidi na stazi više ne bi imali leteći start nakon što safety car izađe sa staze nego bi ponovno krenuli kao i na samom početku utrke, s pozicija koje bi vrijedile u trenutku izlaska safety cara na stazu.

Ako to prođe sigurno će se se produžiti trajanje utrka čime bi se moglo izgubiti na dinamičnosti, ali istovremeno to znači i veći prihod novca, a znamo da je Ecclestone mnogo toga u Formuli 1 podredio novcu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider