Automoto
SPORTOVI
Automoto
Zezancija na startu

Počinje 'najbrži cirkus' na svijetu: Može li Ferrari zaprijetiti Mercedesu?

Velikom nagradom Australije ovoga vikenda počinje 66. sezona Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I ove godine glavni favoriti su vozači Mercedesa, branitelj naslova Lewis Hemilton i njegov kolega Nico Rosberg. U Ferrariju pak od ove sezone uz Kimija Räikkönen vozi i Sebastian Vettel.

Melbourne je već tradicionalno prva stanica najspektakularnije auto-moto karavane svijeta. U kojoj je lani vodeću ulogu imala momčad Mercedesa. Dominirala je i u pojedinačnoj i konstruktorskoj konkurenciji.
Tako će naslov braniti Britanac Lewis Hamilton.

"Upravo sam shvatio da sam jedan od najstarijih vozač ove sezone. I to ove sekunde. Treba mi malo da upijem daj podatak."

Najmlađi je tek 17-godišnji Max Verstappen.
"Ti si rođen '97? Ja sam te godine potpisao svoj prvi ugovor s McLarenom", našalio se Hamilton.

No, s obzirom na lanjsku sezonu, Hamiltona bi više mogao brinuti odnos s momčadskim kolegom Nicom Rosbergom. Lani je to bio vrlo vruć odnos.
"Trenutačno smo u dobrim odnosima. Znate, nekad smo u fazi da se družimo i zafrkavamo zajedno, a nekad se želimo potući. Ovisi o samom danu", kaže Rosberg.

A najveća prijetnja Mercedesu trebao bi biti Ferrari s Raikkonenom i Vettelom. Četverostruki svjetski prvak želi povratak na pobjednički tron.
"Povijesno gledamo, Ferrari je čudesna momčad i mogu samo reći da mi je čast voziti za Ferrari. Zasad sam jako zadovoljan, ali jedva čekam da počne sezona. Čeka nas težak posao u strašnoj konkurenciji, ali cilj se ne mijenja: želimo vratiti Ferrari na vrh gdje mu je i mjesto", ističe Nijemac.

Tu je još dakako i Fernando Alonso, ali on zbog posljedica teškog sudara preskače prvu utrku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider