Automoto
SPORTOVI
Automoto
nešto tu ne štima

Nijemci ne vjeruju službenoj priči o Alonsovom sudaru: Gdje je snimka?

''Rekli ste da mu nije ništa, a on je već tri dana u bolnici'', tako je otprilike autoritativni njemački magazin Auto Motor und Sport kritizirao McLaren i njihovo objašnjenje nesreće Fernanda Alonsa u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od britanskih medija koji plešu kako McLaren svira, izgleda da Nijemci uopće nisu prihvatili službenu verziju priče koju su napali kroz nekoliko tekstova objavljenih u svom internetskom izdanju. Auto Motor und Sport se pita zašto je McLarenu trebalo čak 28 sati da reagira kada inženjer u roku od sat vremena može točno utvrditi što se dogodilo.

Sumnjivo im je i da se u službenom priopćenju spominje oštećenje prednjeg desnog kotača, a o stražnjem desnom – koji je nakon nesreće bio vidljivo savijen – nema ni riječi.

Nijemci nisu prihvatili ni McLarenovu rečenicu iz službenog priopćenja prema kojoj nije bilo gubitka aerodinamičkog potiska budući da je kontradiktorna s objašnjenjem prema kojem je Alonso sa staze izletio zbog udara vjetra. Drugim riječima – ako je bilo vjetra, onda su aerodinamičke vrijednosti morale pasti.

Pozivaju se i na izjave fotografa Marce koji je uhvatio Alonsovu nesreću i koji tvrdi da vjetar u tom trenutku uopće nije bio toliko jak. Osim toga, novinarima i urednicima Auto Motor und Sporta je sumnjivo kako je Vettel – koji je vozio odmah iza Alonsa – bez ikakvih problema uspio proći isti zavoj.

Na tapetu se našla i izjava McLarenovog trkaćeg direktora Erica Boulliera koji je sat-dva nakon Alonsovog sudara rekao kako je to potpuno normalna nesreća za zimska testiranja.

''Molim? Otkad je to normalno da se vozača nakon nesreće u bolnicu prebacuje helikopterom?'', pitaju se u Auto Motor und Sportu.

Na kraju krajeva, u Auto Motor und Sportu vjeruju da je McLaren trebao objaviti snimku nesreće budući da je taj zavoj pokriven sa čak tri sigurnosne kamere iz različitih kuteva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider