Automoto
SPORTOVI
Automoto
nešto tu ne štima

Nijemci ne vjeruju službenoj priči o Alonsovom sudaru: Gdje je snimka?

''Rekli ste da mu nije ništa, a on je već tri dana u bolnici'', tako je otprilike autoritativni njemački magazin Auto Motor und Sport kritizirao McLaren i njihovo objašnjenje nesreće Fernanda Alonsa u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od britanskih medija koji plešu kako McLaren svira, izgleda da Nijemci uopće nisu prihvatili službenu verziju priče koju su napali kroz nekoliko tekstova objavljenih u svom internetskom izdanju. Auto Motor und Sport se pita zašto je McLarenu trebalo čak 28 sati da reagira kada inženjer u roku od sat vremena može točno utvrditi što se dogodilo.

Sumnjivo im je i da se u službenom priopćenju spominje oštećenje prednjeg desnog kotača, a o stražnjem desnom – koji je nakon nesreće bio vidljivo savijen – nema ni riječi.

Nijemci nisu prihvatili ni McLarenovu rečenicu iz službenog priopćenja prema kojoj nije bilo gubitka aerodinamičkog potiska budući da je kontradiktorna s objašnjenjem prema kojem je Alonso sa staze izletio zbog udara vjetra. Drugim riječima – ako je bilo vjetra, onda su aerodinamičke vrijednosti morale pasti.

Pozivaju se i na izjave fotografa Marce koji je uhvatio Alonsovu nesreću i koji tvrdi da vjetar u tom trenutku uopće nije bio toliko jak. Osim toga, novinarima i urednicima Auto Motor und Sporta je sumnjivo kako je Vettel – koji je vozio odmah iza Alonsa – bez ikakvih problema uspio proći isti zavoj.

Na tapetu se našla i izjava McLarenovog trkaćeg direktora Erica Boulliera koji je sat-dva nakon Alonsovog sudara rekao kako je to potpuno normalna nesreća za zimska testiranja.

''Molim? Otkad je to normalno da se vozača nakon nesreće u bolnicu prebacuje helikopterom?'', pitaju se u Auto Motor und Sportu.

Na kraju krajeva, u Auto Motor und Sportu vjeruju da je McLaren trebao objaviti snimku nesreće budući da je taj zavoj pokriven sa čak tri sigurnosne kamere iz različitih kuteva.

Više o

Nastavi čitati