Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sudar o kojem svi pričaju

Ne stišava se bura: Bivši svjetski prvak popljuvao potez francuskog talenta

Iako je u Formuli 1 ono glavno pitanje riješeno, Interlagos uvijek ponudi intrigantnu utrku. Bilo je tako i ove nedjelje...

Velika nagrada Brazila bila je pretposljednja utrka sezone. Obilježili su je Lewis Hamilton i Mercedesov konstruktorski trijumf, ali prije svih ipak Esteban Ocon i Max Verstappen.

U 44. krugu utrke Verstappen je bio u dobitnoj poziciji, bio je vodeći, ispred Hamiltona, i izgledalo je kao da mu je šesta pobjeda u karijeri nadohvat ruke.

Na ulasku u taj 44. krug, na kraju startno-ciljne ravnine, Nizozemac je za krug pretekao Estebana Ocona. Međutim, dok je Verstappen prolazio kraj njega, Francuz se svojim bolidom zabio u njega i obojica su privremeno izletjela sa staze, što je iskoristio Hamilton i prošao na prvo mjesto, koje je zadržao do kraja.

"Kakav je... idiot", bijesno je poručio Nizozemac preko radioveze svojim inženjerima u Red Bullu.

Verstappen je na koncu završio na drugom mjestu, s čime se teško mirio. Brzo je odjurio s pobjedničkog postolja, a na službenom vaganju poslije utrke je i odgurnuo Ocona.

Kasnije su se strasti stišale, Ocon je u prolazu kroz boksove pružio Verstappenu ruku, što su zabilježile i kamere, a incident su na društvenim mrežama prokomentirali brojni fanovi, ali i nekadašnji vozači Formule 1.

Villeneuve: Sramotno i redikulozno

Svjetski prvak iz 1997. godine Jacques Villeneuve bio je prilično oštar.

"Ocon je sramotan! Ono što se dogodilo je redikulozno, a najgora stvar od svega jest to što se preko radioveze nije ni ispričao. Aako ste u tom trenutku brži od lidera utrke, naravno da se možete vratiti u isti krug s njim, ali to morate napraviti na maksimalno siguran način, bez ikakva rizika. Razumijem Verstappena u potpunosti, a i svi želimo vidjeti emociju kod današnjih vozača koja se malo izgubila", poručio je Villeneuve.

Što se Ocona tiče, on za iduću sezonu nema vozačko mjesto, a ovaj će mu incident umnogome otežati put da ga i pronađe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider