Automoto
SPORTOVI
Automoto
Lorenzo razočarao

MotoGP: Marquez slavio i peti put ove sezone

Nedodirljivi Španjolac Marc Marquez slavio je i u petoj ovosezonskoj utrci u Svjetskom prvenstvu MotoGP-a. U Le Mansu se morao probijati nakon lošeg starta, no na kraju je ipak odnio pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marquez na Hondi odnio je pobjedu ispred Valentina Rossija sa sekundom i pol prednosti dok je treći bio Alvaro Bautista s tri sekunde zaostatka za pobjednikom.

Još jednom je razočaran ostao Jorge Lorenzo koji je završio na šestoj poziciji. Upravo Lorenzo imao je bliski susret s Marquezom što je obojicu bacilo unazad u poretku te su se zajedno s Danijem Pedrosom pokušavali vratiti u sam vrh.

Lorenzu i Pedrosi to i nije u potpunosti uspjelo dok je Marquez već do desetog kruga došao s desetog do drugog mjesta. Vrlo brzo je počeo smanjivati zaostatak za do tada vodećim Rossijem, a prestigao ga je u 12. krugu i više nije ispuštao vodeću poziciju.

Dobar ulazak u utrku imao je Andrea Dovizioso koji se u početku borio za vodeće pozicije, no njegov motor je polako ostajao bez snage i na kraju je završio na tek osmom mjestu s velikim zaostatkom za pobjednikom.

Petom uzastopnom pobjedom Marquez je dodatno povećao prednost nad pratnjom u ukupnom poretku te potvrdio veliku dominaciju. (TS)

 

MotoGP, Le Mans:

1. Marc Marquez (Honda)

2. Valentino Rossi (Yamaha) +1.486

3. Alvaro Bautista (Honda) +3.144

4. Pol Espargaro (Yamaha) +3.717

5. Dani Pedrosa (Honda) +4.077

6. Jorge Lorenzo (Yamaha) +7.088

7. Stefan Bradl (Honda) +11.527

8. Andrea Dovizioso (Ducati) +22.103

9. Aleix Espargaro (Forward Yamaha) +22.626

10. Bradley Smith (Yamaha) +23.108
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider