Automoto
SPORTOVI
Automoto

Mosley 'pobunjenicima': Nećete me smijeniti!

Predsjednik Međunarodne federacije autosporta Max Mosley ponovo je promijenio ploču. Nakon nedavnog pomirbenog tona u svojim izjavama ponovo je zaprijetio tužbom momčadima FOTA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji bi se sastanak dvaju “zaraćenih” strana trebao održati u srijedu u Parizu, a na njemu bi trebali biti prisutni svi najvažniji ljudi ovoga sporta, uključujući i prve ljude FIA-e i FOTA-e Mosleyja i Lucu di Montezemola, te vlasnika komercijalnih prava Formule 1 Berniea Ecclestonea.

'O mojoj eventualnoj smjeni mogu odlučiti jedino članovi FIA-e, budući da sam njihovim demokratskim glasovima izabran, a nikako ne motorska industrija, a još manje individualci zaposleni u toj industriji koji vode momčadi Formule 1', stoji u Mosleyjevom pismu WMSC-u (Vijeću međunarodne federacije autosportova) koje ima moć smijeniti Mosleyja.

Na kraju pisma Mosley je također spomenuo da je FIA spremna pokrenuti 'akciju kako bi obeshrabrila bilo koju pobunjeničku momčad Formule 1 od poduzimanja bilo kakvih ilegalnih akcija' (istupanje iz Formule 1 i osnivanje paralelnog natjecanja).

Na Mosleyjevo pismo nadovezao se i vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone.

'Da momčadi same organiziraju natjecanje uništile bi ga. Oni čak ne mogu voditi ni svoje momčadi kako treba, ne mogu se složiti oko ničega. Mi (FIA) organiziramo natjecanje koje njih ne košta niti pennyja. Sve što moraju napraviti je pojaviti se na stazi sa svojim bolidima na kojima su ispisana imena sponzora i utrkivati se pred svjetskim auditorijem u zamjenu za milijune funti, u natjecanju koje sam ja stvorio. Poanta svega je da si momčadi ne mogu priuštiti svoje natjecanje. Mislim da Ferrari i McLaren trebaju više nas nego što mi trebamo njih,' izjavio je Ecclestone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider