Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ukupno osma

Ferrari objavio važnu vijest za iduću sezonu, veliki upitnik i dalje u zraku

Nakon dogovorenih uvjeta sad je pao i potpis ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ferrari je objavio kako će i u idućoj sezoni za njih voziti Kimi Raikkonen.

Leteći Finac, kojem je na kraju ove sezone istjecao aktualni ugovor, potpisao je novi koji vrijedi za 2018. godinu.

Bit će to peta uzastopna i ukupno osma Kimijeva sezona u Ferrariju, a u svojoj prvoj je, 2007. godine, osvojio naslov svjetskog prvaka što nijednom od velikih vozača (Fernando Alonso, Sebastian Vettel) koji su kasnije vozili za Ferrari nije uspjelo.

Raikkonen je u karijeri upisao 20 pobjeda, devet s McLarenom, devet s Ferrarijem i dvije s Lotusom.

Ovom sezonom nikako ne može biti zadovoljan, u poretku vozača je peti sa 116 bodova, jednim manje od Daniela Ricciarda u Red Bullu i čak 53 manje od svog sunarodnjaka iz Mercedesa Valtterija Bottasa. Najbolji rezultati su mu druga mjesta u Monte Carlu i u Mađarskoj.

S ukupno 122 odvožene utrke za Ferrari Raikkonen je treći na vječnoj ljestvici slavne talijanske momčadi. Ispred su samo nedodirljivi Michael Schumacher sa 179 i Felipe Massa sa 139 nastupa.

Vettel koketira s Mercedesom

I dok je Ferrari riješio jedno vozačko mjesto za 2018. godinu, i dalje ostaje upitno tko će voziti za njih skupa s Kimijem. Vettelov ugovor istječe na kraju ove sezone, novi (još) nije potpisao, a iz određenih krugova u Formuli 1 prije nekoliko mjeseci u javnost je puštena informacija kako četverostruki svjetski prvak nije imun na prelazak u - Mercedes.

Nije poznato što bi to značilo za budućnost Lewisa Hamiltona odnosno da li bi Britanac pristao na tako jakog momčadskog kolegu s obzirom da je i 2007. (s Alonsom u McLarenu) i prošle godine s Nicom Rosbergom pokazao kako ne funkcionira baš najbolje u situacijama kad nije baš sve podređeno njemu kao apsolutno glavnoj zvijezdi u momčadi.

Sezona Formule 1 nastavlja se ove nedjelje Velikom nagradom Belgije na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider