Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bilo je to malo čudo

VIDEO U Formulu 1 se vraća vozač koji je oduševio na debiju i - nestao

Taman kada su svi ljubitelji Formule 1 pomislili kako su kompletirane vozačke postave za nadolazeću sezonu, dogodio se neočekivani obrat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novo staro ime u Formuli 1 je Danac Kevin Magnussen, koji će zajedno s Jolyonom Palmerom voziti za Renault (lanjski Lotus).

Magnussen se u oktanski cirkus vraća umjesto Pastora Maldonada koji je priopćio kako se mora povući jer je od njegova sponzoriranja odustala PDVSA (venezuelanska nacionalna naftna kompanija).

Najveća zanimljivost u vezi Magnussena je ta da je jedini plasman na pobjedničko postolje u F1 karijeri ostvario u svojoj prvoj utrci. Na VN Australije 2014. bio je senzacionalan drugi, iza pobjednika Nice Rosberga, a ispred momčadskog kolege iz McLarena, Jensona Buttona.

Sezonu 2014. je završio s 55 osvojenih bodova, a nakon Australije najbolji rezultat ostvario je na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju, osvojivši peto mjesto. Kao rezervni vozač McLarena dobio je priliku i prošle godine u Albert Parku, zahvaljujući Alonsovoj ozljedi, ali zbog problema s motorom prošle godine nije se uspio niti kvalificirati za utrku.

Krajem prošle godine Renault je kupio Lotus od luksemburških biznismena Erica Luxa i Gerarda Lopeza te se u F1 vraća pod punim imenom Renault Sport Formula One Team.

Poslije četiri godine izbivanja Renault će ponovno imati svoju momčad u F1, a tek treba vidjeti kakav će bolid složiti. Izvjesno je da to neće biti stroj poput onog iz 2005. i 2006. kada im je Fernando Alonso donio jedina dva naslova prvaka u vozačkoj konkurenciji, a bili su najbolji i među konstruktorima.

Nova sezona Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 20. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider