Automoto
SPORTOVI
Automoto
F1 u Engleskoj

Iznenađenje na prvom treningu, očajni Massa zaostao 12 sekundi

Daniel Ricciardo iz momčadi Tora Rossa pobjednik je prvog slobodnog treninga za VN Velike Britanije, osme utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kišom natopljenoj stazi Silverstonea službeno vrijeme zabilježilo je svega 11 vozača i to uglavnom onih koji ove godine igraju sporednu ulogu u natjecanju Svjetskog prvenstva. Takvu je situaciju najbolje iskoristio Australac Ricciardo, koji je stazu dugu 5.1 kilometar prošao u vremenu minute, 55 sekundi i 249 tisućinki.

Nico Hülkenberg iz Saubera ostvario je drugo najbolje vrijeme prvog treninga zaostavši svega 784 tisućinki, dok je trećeplasirani Pastor Maldonado iz Williamsa zaostao 1.1 sekundu. Domaća uzdanica Lewis Hamilton, vozač Mercedesa, ostvario je četvrti rezultat treninga s 1.2 sekunde zaostatka.

Najsporiji na mokroj stazi Silverstonea bio je Ferrarijev Felipe Massa, koji je za pobjednikom Ricciardom zaostao preko 12 sekundi. Spomenimo i da najbolji vozači današnjice Sebastian Vettel, Kimi Käikkönen, Fernando Alonso i Mark Webber nisu ni pokušali zabilježiti službeno vrijeme.

 

VN Velike Britanije, 1. slobodan trening:

1. Ricciardo (Toro Rosso) 1:54.249

2. Hülkenberg (Sauber) +0.784

3. Maldonado (Williams) +1.105

4. Hamilton (Mercedes) +1.209

5. Gutierrez (Sauber) +1.576

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider