Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Snaga bez granica'

Hladnokrvni odgovor: Izviždani Vettel 'spustio' navijačima Ferrarija

Sebastian Vettel pobijedio je po šest put ove sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1, te po treći put u posljednje četiri utrke. Učinio je to vrlo uvjerljivo na Velikoj nagradi Italije, na stazi u Monzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački pilot Red-Bulla je u utrku startao kao prvi i isto ju tako završio. Pri proglašenju pobjednika Vettel je osjetio što to znači pobjediti u Italiji, ako nisi vozač Ferrarija. Naime, pri proglašenju pobjednika navijači su pošteno izviždali vjerojatnog četverostrukog uzastopnog pobjednika Svjetskog prvenstva.

>> Vettel slavio na Velikoj nagradi Italije: Grabi prema naslovu!

"Čuje se razlika kada netko ovdje pobjedi, a ne nosi crveno odijelo. No, zadovoljstvo je tu. Pobijedili smo vozače u crvenim uniformama i na to smo ponosni", rekao je Nijemac pa nastavio:

"Sjećam se 2008. godine kada smo slavili s Ferrarijevim motorom, pa su svi navijali za nas. Atmosfera je bila fantastična. Godine 2011. se nisam nadao zvižducima, no danas jesam. To samo govori da smo odradili odličan posao. Ne zamjeram navijačima ništa. Oni vole Ferrari i to je posebna veza", veli Nijemac.

Red Bullu je staza u Monzi jedna od najtežih za njihov bolid, pa je pobjeda pomalo iznenadila i samog Vettela, kao i tehničkog direktora Adriana Neweyja: "Svi smo bili iznenađeni. No pokazali smo da našoj snazi nema granica!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider