Automoto
SPORTOVI
Automoto
32. pobjeda u karijeri

Vettel slavio na Velikoj nagradi Italije: Grabi prema naslovu!

Sebastian Vettel, aktualni svjetski prvak Formule 1, nastavio je s dominacijom i na Velikoj nagradi Italije, utrci u Monzi koja se vozila ove nedjelje. Još je jednom pobijedio u utrci gdje je vodio od početka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to zapravo repriza posljednje utrke, Velike nagrade Belgije, kada je Sebastian Vettel stajao na čelu karavane od početka do kraja (naravno, s iznimkama pri odlasku u boks). Još je jednom sve ponovio, te je time došao do šeste pobjede u sezoni, ali i trećeg uspjeha pri posljednja četiri nastupa. Prije VN Belgije i VN Italije, vozač Red Bulla je bio najbrži i na Velikoj nagradi Njemačke.

>> Hladnokrvni odgovor: Izviždani Vettel 'spustio' navijačima Ferrarija

Vettelova se prednost tako povećala na vrhu ukupnog redoslijeda uoči napuštanja Europe, budući je utrka u Monzi bila posljednja na europskom tlu tijekom aktualnog Svjetskog prvenstva. Do kraja je još sedam utrka, a prva se sljedeća vozi 22. rujna, Velika nagrada Singapura.

Vettel je u današnju utrku krenuo s prve pozicije, a iza njegovih leđa se u niti jednom trenutku nije pojavila prava prijetnja. Istina, opet je Fernando Alonso pokazao vozačku nadmoć nad svima ostalima, te je vrlo brzo startno peto mjesto pretvorio u drugo, na kojem se odvozio do samog kraja.

Djelomično mu je tijekom utrke pritisak radio Mark Webber, ali je koncentracija Australcu otpadala i na to da zadrži treće mjesto pri napadima drugog Ferrarijevog vozača, Felipe Masse.

Na kraju je ostao spomenuti poredak: Vettel je opet slavio ispred Alonsa, a slijedili su Webber, pa Massa, Hulkenberg i Rosberg. Recimo da je Lewis Hamilton završio tek kao deveti, dok je Kimi Räikkönen, pak, na jedanaestom mjestu ostao bez bodova.

Za Vettela je ovo bila 32. pobjeda u karijeri, kao i treća na ovoj stazi. U ukupnom redoslijedu ima 222 boda na prvom mjestu, dok drugi Fernando Alonso ima 169. (TS) 

Velika nagrada Italije, rezultati:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) 1:18:33.352

2. Fernando Alonso (Ferrari) +5.4

3. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault) +6.3

4. Felipe Massa (Ferrari) +9.3

5. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) +10.3

6. Nico Rosberg (Mercedes) +10.9

7. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari) +32.3

8. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +33.1

9. Lewis Hamilton (Mercedes) +33.5

10. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +38.3

...

Ukupni redoslijed Svjetskog prvenstva:

1. Sebastian Vettel 222 boda

2. Fernando Alonso 169

3. Lewis Hamilton 141

4. Kimi Räikkönen 134

5. Mark Webber 130

...

Redoslijed konstruktora:

1. Red Bull-Renault 352

2. Ferrari 248

2. Mercedes 245

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider