Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ugodno se iznenadio

Hamilton otkrio kakvo je negativno iskustvo doživio prilikom posjete McLarenu

Bivši svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, požalio se kako su ga zimus izbacili iz garaže njegove donedavne momčadi McLarena…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamilton je, podsjetimo, proizvod McLarenove vozačke škole, a za momčad iz Wokinga je šest godina nastupao u Formuli 1. Na kraju prošle sezone je, međutim, odlučio prijeći u Mercedes, a vrlo brzo nakon toga je naučio da u elitnom automobilističkom natjecanju nema vječnih prijateljstava.

''Htio sam vidjeti ljude iz McLarena tijekom zimskih testiranja u Jerezu, ali me je sportski direktor Sam Michael izbacio iz garaže. To baš nije bilo pozitivno i nisam se osjećao dobro zbog toga'', kazao je Hamilton u razgovoru za web-stranicu Formule 1.

Otkrio je, između ostaloga, i koji mu je od aktualnih vozača najveća inspiracija.

''Fernando Alonso. Čini mi se da je on najkompletniji vozač danas. Brz je, ali je i vrlo, vrlo pametan na stazi. Stvarno ga obožavam.''

Tako, međutim, nije bilo 2007. godine kad su obojica vozila za McLaren.

''Tada smo obojica bili nezreli i loše smo se ponašali. Dugo nam je trebalo da se oporavimo od toga. Fernando je vjerojatno rekao puno stvari u ljutnji, kao i ja, a to još dodatno izokrenuto u medijima, što je imalo utjecaja i na navijače. Zbog toga danas postoje ljudi koji ne vole mene i oni koji ne vole njega. Fernando će otići u mirovinu kao legenda i siguran sam da će osvojiti još pokoji naslov svjetskog prvaka'', zaključio je Hamilton. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider