Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ispred Hamiltona

Grosjean iznenadio na prvom treningu u Abu Dhabiju

Francuski pilot Romain Grosjean (Lotus) bio je najbrži na prvom slobodnom treningu Formule 1, uoči 17. utrke sezone Svjetskog prvenstva – Velike nagrade Abu Dhabija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stazom je tijekom gotovo čitavog treninga vladao Mercedesov vozač Lewis Hamilton, no njegovo je vrijeme, u posljednjoj minuti, skinuo Romain Grosjean, odnosno popravio ga za 192 tisućinske sekunde. Iza Britanca Hamiltona na trećem i četvrtom mjestu smjestila su se dvojica iz Red Bulla, Sebastian Vettel i Mark Webber, dok je Top 5, s ravno pola sekunde zaostatka, zatvorio njemački vozač Nico Rosberg.

Na prvom su slobodnom treningu, iako to ništa ne znači, potpuno podbacili vozači Ferrarija, Fernando Alonso i Felipe Massa, koji su zauzeli tek 12., odnosno 17. mjesto. Spomenimo i da je slobodan trening obilježilo lijepo i sunčano vrijeme, s temperaturama zraka oko 35 stupnjeva, a ista je prognoza najavljena i za vikend.

Drugi slobodan trening na rasporedu je u 14 sati po hrvatskom vremenu, u subotu je treći trening nakon kojeg slijede kvalifikacije, dok je sama utrka na rasporedu u nedjelju.

F1, VN Abu Dhabija, 1. slobodan trening:

1. Romain Grosjean (Lotus) 1:44.241

2. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.192

3. Sebastian Vettel (Red Bull) +0.258

4. Mark Webber (Red Bull) +0.471

5. Nico Roseberg (Mercedes) +0.500

6. Kimi Räikkönen (Lotus) +0.688

7. Paul Di Resta (Force India) +0.799

8. Jenson Button (McLaren) +0.858

9. Pastor Maldonado (Williams) +0.909

10. Sergio Perez (McLaren) +1.090

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider