Automoto
SPORTOVI
Automoto
Deset puta u boksu?!

Gazda Red Bulla 'popljuvao' F1: 'To više nema veze s utrkivanjem!'

Nakon što su njegovi bolidi ostali izvan pobjedničkog postolja na VN Španjolske, oglasio se i šef Red Bulla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dietrich Mateschitz bio je na stazi Catalunya, šef austrijske momčadi obrušio se na Pirelli, dobavljača guma za sve momčadi u oktanskom cirkusu. Gume su se posebno brzo trošile na bolidu Sebastiana Vettela (prednja lijeva), koji je završio na četvrtoj poziciji.

>> Alonso i Ferrari pobjednici Velike nagrade Španjolske!

>> Vettel se žali na gume, Alonso siguran: Ferrari će se boriti za naslov!

"Svi znamo što se ovdje događa, to više nema veze s utrkivanjem. Ovo je natjecanje u upravljanju gumama, jer u ovakvim okolnostima nismo u mogućnosti izvući maksimum iz našeg bolida", urlao je Mateschitz koji je u nedjelju navečer održao sastanak s čelnim čovjekom Formule 1, Berniejem Ecclestoneom:

"Nema više niti pravih kvalifikacija jer svi čuvaju gume za utrku. Ukoliko želimo da naš bolid pruži maksimum, trebali bi se zaustavljati u boksu osam do deset puta", upozorava Mateschitz.

Frustracije iz Red Bulla su razumljive, ali isključivo onda ukoliko ćete ih doživljavati kao odraz nemoći u bitci s Ferrarijem. Kao što je poznato svim ljubiteljima F1, sve momčadi uoči treninga i utrke dobivaju jednaki broj jednakih guma...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider