Automoto
SPORTOVI
Automoto
Adrenalin sve jači

VIDEO Još samo malo: Najbolje od 'vječne' prve utrke

U nedjelju počinje nova sezona Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utrka nove sezone Formule 1 počinje u nedjelju u 6:00 po hrvatskom vremenu.

Velika nagrada Australije i ove se godine, kao i prethodnih 20, vozi u Albert Parku u Melbourneu.

Nakon 58 krugova i ukupno prijeđenih 307.574 kilometra doznat ćemo i prvog pobjednika odnosno tko je na startu sezone u najboljoj formi.

Australija je u pravilu dobar pokazatelj i naznaka onog što možemo očekivati u nadolazećim utrkama i ostatku sezone.

Velikoj većini vozača novije generacije VN Australije prvi je nastup u Formuli 1 (izuzetak su oni koji debitiraju usred sezone). Dosad nitko nije uspio slaviti u Melbourneu na debitantskoj utrci, a najbliže tome bili su Jacques Villeneuve (1996.) i Kevin Magnussen (2014.) koji su osvojili drugo mjesto.

Rekorder Melbournea je Michael Schumacher sa četiri pobjede, Jenson Button ih ima tri, a po dvije Kimi Raikkonen i Lewis Hamilton.

Albert Park u proteklih 20 godina ponudio je brojne spektakularne situacije, od majstorskih pretjecanja do nevjerojatnih sudara već u prvom zavoju, poput onog iz 2002. kada se Rubens Barrichello sa svojim Williamsom popeo na Schumacherov Ferrari i prouzročio kaos.

Bilo je tu i dosta kontroverznih situacija. Primjerice, ona iz 1998. kada je David Coulthard zbog momčadske naredbe morao pokloniti pobjedu Miki Hakkinenu.

Ne sumnjamo da će i nedjeljno izdanje VN Australije ponuditi scene koje će ostati u sjećnju ljubitelja oktanskog cirkusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider