Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ostavili ga bez boda

Ferrari priznao pogrešku: 'Odluka da Alonso ostane na stazi bila je naša'

U sjeni obračuna unutar Red Bulla na nedjeljnoj Velikoj nagradi Malezije ostao je katastrofalni gaf Ferrarija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fernando Alonso s treće startne pozicije odlično je krenuo u utrku, prestigao Felipea Massu (drugi u kvalifikacijama), ali je u drugom zavoju došao preblizu vodećem Vettelu i oštetio prednje krilo.

>> Stvari su izmakle kontroli: Kontroverzna pobjeda Vettela u Maleziji!

>> Pogledajte što je ljutiti Webber pokazao 'pokvarenom' Vettelu!

>> Pogledajte kako je Hamilton ušao u krivi boks!

>> Vettel se 'posuo pepelom': Webber odbio ispriku!

U Ferrariju su u tom trenutku procijenili da nije potrebno Španjolca pozvati u boks te su mu preporučili da ostane na stazi nekoliko krugova (do ulaska na prvu promjenu guma). Međutim, Alonso je izdržao tek jedan - na kraju startno-ciljne ravnine, nakon ulaska u drugi krug, prednje krilo mu je sasvim otpalo i utrka je za njega završila.

"Preuzeli smo rizik, ali nije se isplatilo. U normalnim uvjetima pozvali bismo ga u boks, ali pošto se očekivao prestanak kiše, nadali smo se da krilo može izdržati do prelaska na gume za suho, pa da to obavimo odjednom", rekao je šef Ferrarijeve momčadi Stefano Domenicali, priznavši da je odluka o ostajanju na stazi bila njihova, a ne Alonsova.

"Fernando nije sretan činjenicom da je ostao bez ijednog boda, ali gleda prema naprijed jer zna da imamo konkurentan bolid", zaključio je Domenicali.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider