Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dream team

Ferrari potvrdio: Kimi Raikkonen se vraća i mijenja povijest!

Finski vozač Kimi Räikkönen sljedeće će dvije godine provesti u momčadi Ferrari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ferrari je nakon najave odlaska Felipea Masse potvrdio kako će od 2014. u momčadi opet biti Kimi Raikkonen. Tako će Ferrari uz Fernanda Alonsa imati još jednog svjetskog prvaka za volanom.

>> Massa: Hvala svima u Ferrariju, odlazim

Kimi Räikkönen je 2007. u bolidu s propetim konjićem osvojio svoj jedini naslov, a dvije godine kasnije je napustio momčad, dijelom i kako bi otvorio mjesto Fernandu Alonsu.

Dvije je godine potom proveo izvan Formule 1, vozeći reli i NASCAR, da bi se prošle sezone vratio kao član Lotusa s kojim mu na kraju ove godine istječe ugovor.

Posljednjih je tjedana pregovarao s Red Bullom koji se na koncu ipak odlučio za Daniela Ricciarda.

Tako će Ferrari sljedeće godine po prvi puta od 1953. godine imati dva prvaka u momčadi. 2014. godina bit će prva bez očite podijele na 'prvog' i 'druog' vozača, što je bila politika Ferrarija svih godina u Formuli 1.

Još je prošle godine, za vrijeme glasina oko dolaska Sebastiana Vettela, Luca di Montezemolo porčio:

''Ne želim imati dva pijetla u kokošinjcu.''

Vidjet ćemo kako će reagirati Fernando Alonso, još uvijek 'pijetao broj 1'. Sigurno će pozdraviti dolazak 'ledenog Finca', no mnogi jedva čekaju vidjeti ponašanje obojice kada sljedeće godine budu ravnopravni u slavnoj F1 momčadi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider