Automoto
SPORTOVI
Automoto
Euforija pa šok i nevjerica

Massin kraj: Svjetski naslov imao je u džepu oko 40 sekundi

Imao je lijepu karijeru koju nažalost nije uspio okruniti naslovom svjetkog prvaka, a bio je jako, jako blizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Felipe Massa na kraju ove sezone napušta Formulu 1 i odlazi u mirovinu. Ovog puta za pretpostaviti je kako je njegova odluka konačna, jer i prije godinu dana je Brazilac se već oprostio na svojoj stazi Interlagos pa se ipak vratio.

Planove mu je "poremetilo" iznenadno umirovljenje Nice Rosberga umjesto kojeg je Mercedes odlučio angažirati lanjskog Massinu kolegu iz Williamsa, Finca Valtterija Bottasa. Kako se Williamsu ne bi dogodilo da ostanu na dvojici golobradih mladića, nagovorili su Massu da ostane još jednu (ovu) sezonu.

I pristao je, osvojivši 36 bodova, a najbolji plasmani su mu bili dva šesta mjesta (Velika nagrada Australije i Velika nagrada Bahreina).

Do kraja su još dvije utrke, Brazil i Abu Dhabi, poslije kojih Massu više nećemo gledati u oktanskom cirkusu, barem ne u ulozi vozača.

Startao je na ukupno 267 utrka, a ima 11 pobjeda i 41 plasman na pobjedničko postolje.

Sezona života bila mu je 2008. kada je u jednoj od najdramatičnijih završnica u povijesti sporta ostao bez naslova svjetskog prvaka. Već je bio prošao ciljem na Interlagosu, u boksu Ferrarija počelo je veliko slavlje, ali onda je Timo Glock skrenuo sa staze, a Lewis Hamilton ga je prošao i dočepao se pete pozicije koja mu je bila dovoljna za titulu. Oko 40 sekundi Massa je imao naslov u džepu, Brazil je bio u ekstazi, a onda su, kad su shvatili što se dogodilo, osjećaj euforije zamijenili šok i nevjerica...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider