Automoto
SPORTOVI
Automoto
odlazi na vrhu

Šok u Formuli 1: Nico Rosberg objavio odlazak u mirovinu!

Nico Rosberg prošle je nedjelje u 32. godini života ponovio uspjeh svog oca Kekea osvojivši naslov svjetskog prvaka u Formuli 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šokantna vijest dolazi iz svijeta Formule 1. Manje od tjedan dana nakon što je osvojio svoj premijerni naslov u Formuli 1 Nico Rosberg objavio je odlazak u mirovinu!

"Popeo sam se na vrh svoje planine i odlazim na vrhuncu. Osjećam da radim ispravnu stvar", objasnio je Nijemac.

"Već 25 godina koliko se utrkujem osvajanje naslova svjetskog prvaka bio je moj san. Kroz naporan rad, puno boli i odricanja ostvario sam svoj san. Moja najjača emocija u ovome trenutku je duboka zahvala svima koji su me podupirali da ostvarim svoj san", napisao je na svom Facebook profilu svjetski prvak.

Tijekom svoje karijere u Formuli 1 koja traje od 2006. godine Rosberg je upisao 206 utrka, 23 pobjede, 57 pobjednička postolja i 1594.5 boda. Ostvario je 30 najboljih startnih pozicija i 20 najbržih krugova tijekom utrke. Posljednju pobjedu upisao je u Japanu ove godine.

Rosberg je postao drugi sin bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 koji je ponovio uspjeh svog oca. Prije njega to je pošlo za volanom obitelji Hill - ocu Hrahamu i sinu Damonu. Nico je isto tako postao prvi Nijemac koji je osvojio naslov svjetskog prvaka s njemačkom momčadi (Mercedes) i s njemačkim motorom.

"Nakon pobjede u Suzuki, od trenutka kada mi je titula bila nadomak, počeo je rasti pritisak. U Abu Dhabiju sam znao da bi to mogla biti moja posljednja utrka u karijeri i taj osjećam mi je pomogao da razbistrim glavu," dodao je 31-godišnji Nijemac.

Rosberg je svoju odluku prvo kazao supruzi Vivian, a potom i svom menadžeru Georgu Nolteu. Potom je o svemu izvjesio i čelnike Mercedesa.

"Nisam previše razmišljao. Odluku sam donio dan nakon posljednje utrke. U ponedjeljak sam o svemu obavijestio suprugu, a potom i Georga. Jedina stvar koja mi je otežavala odluku je činjenica što sam sada otežao situaciju mojoj trkačkoj obitelji," poručio je Rosberg.

"Sada ću uživati u trenutku, a potom odlučiti što ću raditi u životu," dodao je.

Rosberg je postao treći Nijemac koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, prije njega to su ostvarili Michael Schumacher i Sebastian Vettel. Rođen je 27. lipnja 1985. u Wiesbadenu, četiri dana nakon što je njegov otac Keke pobijedio na Velikoj Nagradi SAD u Detroitu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider