Automoto
SPORTOVI
Automoto
Q3 je bio prekinut

Ferrari u kontroverznim okolnostima uzeo pole-position na domaćoj stazi

Održane su kvalifikacije za nedjeljnu Veliku nagradu Italije na stazi u Monzi.

Galerija Kvalifikacije za Veliku nagradu Italije (Foto: Twitter)

S prve startne pozicije na Velikoj nagradi Italije startat će Charles Leclerc u Ferrariju, a iza njega će krenuti Mercedesov dvojac Lewis Hamilton i Valtteri Bottas.

Epilog je to subotnjih kvalifikacija koje su okončane u kontroverznom stilu. Naime, završni dio je bio prekinut zbog izlijetanja Kimija Raikkonena, a kad je njegov bolid sklonjen i svi dijelovi bili počišćeni sa staze, nastavljena je jurnjava.

Međutim, u jednom trenutku se stvorila prava mala kolona jer su doslovno sve momčadi taktizirale i njihovi vozači zagrijavali gume, misleći da imaju dovoljno vremena. To se pokazalo kao nevjerojatna strateška pogreška jer nitko osim Carlosa Sainza i Leclerca nije uspio ući u brzi krug prije nego su se na semaforu pojavila crvena svjetla koja su označila kraj kvalifikacija.

Za Leclerca je to bilo sjajno jer je značilo da će ostati na pole-positionu, dok je njegov momčadski kolega Sebastian Vettel bio silno razočaran shvativši da se neće moći pomaknuti s četvrte pozicije.

Velika nagrada Italije vozi se ove nedjelje s početkom u 15:10.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

Kvalifikacije za Veliku nagradu Italije (Foto: Twitter) Kvalifikacije za Veliku nagradu Italije (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider