Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Uživancija u spektaklu"

Dvije velike promjene u satnici Formule 1: Kraj dugogodišnje tradicije

Do početka nove sezone ostalo je manje od sedam tjedana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto manje od sedam tjedana (točno 47 dana) ostalo je do početka nove sezone Formule 1.

Osim neočekivane odluke o micanju grid djevojaka, vodeći ljudi ovog sporta uveli su još dvije promjene vezane uz same utrke.

Prva je ta da utrke više neće startati na puni sat već 10 minuta kasnije (14:10, 15:10, 16:10 itd., ovisno o tome gdje se vozi). Evo kako su to objasnili iz Formule 1:

"Neke televizije običnu se uključuju u prijenos točno na puni sat uslijed čega nedostaje napetosti i emocija koje karakteriziraju minute prije početka svake utrke. Zahvaljujući ovoj promjeni, gledatelji će se približiti momčadima i vozačima te će moći potpuno uživati u spektaklu koji se nudi neposredno prije gašenja crvenih svjetala."

Kasnije u Europi i Brazilu

Druga promjena vezana je uz termine europskih utrka kao i one u Brazilu. One su pomaknute za jedan sat unaprijed u odnosu na dosadašnje početke.

"Istraživanja su pokazala da je šira televizijska publika dostupnija u kasnijim poslijepodnevnim satima, osobito u ljetnim mjesecima kad se u Europi održava većina utrka. Slijedom toga, odlučeno je da se raspored svake utrke pomakne za po jedan sat unaprijed", poručili su iz F1.

Ostale manje prilagodbe (slobodni treninzi, počeci kvalifikacijskih treninga) napravljene su kako bi se izbjegla preklapanja s drugim većim sportskim događajima, poput ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sve s ciljem privlačenja što šire publike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider