Automoto
SPORTOVI
Automoto
Gubimo li ih?

Dvije kultne staze Formule 1 u opasnosti: Dogovor još nije postignut

Formula 1 stigla je nakon ljetne stanke u Europu iz koje će uskoro otići.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je Velika nagrada Italije, 13. utrka nove sezone Formule 1, ujedno i posljednja europska za ovu godinu.

Karavana oktanskog cirkusa nakon ove nedjelje odlazi u Singapur i iduća dva mjeseca gledat ćemo utrke diljem svijeta, prije nego li u Abu Dhabiju 25. studenog padne zastor na aktualnu sezonu, u kojoj će ukupno biti održana 21 utrka.

No, pitanje je koliko će ih biti dogodine. Naime, zasad ih je pod ugovorom 19 dok dvije imaju ugovor za ovu sezonu, ali nemaju za iduću.

To su Hockenheim i Suzuka odnosno utrke za Veliku nagradu Njemačke i Veliku nagradu Japana. Ova potonja zauzima naročito mjesto kod fanova Formule 1 jer na njoj su se događale neke od najspektakularnijih i najkontroverznijih stvari u povijesti ovog sporta.

Naravno, problem je - novac

Ali, politika čelnika Liberty Medije, američke grupacije koja je prije nešto manje od dvije godine kupila Formulu 1 od Bernieja Ecclestonea, je takva da imaju neke druge planove.

Oni su vezani prvenstveno uz održavanje što više uličnih i tzv. destinacijskih utrka, pa tako žele dovesti Formulu 1 u Miami, a vode se pregovori i glede utrka u Vijetnamu, Kopenhagenu, nizozemskom Assenu i u Argentini (Autodromo Juan y Oscar Galvez).

Godina 2019. je označena kao najranija za te nove destinacije, a dok barem jedna od njih ne bude potvrđena, ostaje pitanje što će biti s Hockenheimom i Suzukom.

Dogovora još uvijek nema, a pitanje je hoće li ga i piti ukoliko Nijemci i Japanci ne povećaju ponude za domaćinstvo odnosno vlasnici F1 ne smanje svoja potraživanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider