Automoto
SPORTOVI
Automoto
Službeno objavili

Prvi korak je napravljen: Stiže nam nova (spektakularna) utrka u Formuli 1?

Tek što se zahuktava ova, već se radi na planovima za iduću sezonu Formule 1.

Pogled na Miami Beach (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liberty Media, grupacija koja je od Bernieja Ecclestonea kupila Formulu 1 i od tog trenutka iznijela niz planova za poboljšanje najprestižnijeg automobilističkog sporta, nastavlja raditi na novostima.

Kalendar natjecanja jedna je od stvari za koju su najavili veliku reorganizaciju. Već smo pisali o tome kako dugoročni plan predviđa održavanje 25 utrka u sezoni, ove sezone ima ih 21 i već su napravljeni određeni koraci u vezi s tim.

Konkretno, Formula 1 na svojoj službenoj stranici objavila je prijedlog održavanja utrke u Miamiju. S tim u vezi, održan je i sastanak s čelnicima tog grada, a svoje dojmove prenio je Sean Bratches, direktor marketinških operacija Formule 1.

"Gradsko vijeće Miamija napravilo je važan korak dodavanjem rasprave o utrci u Miamiju na dnevni red. Bude li to odobreno, naći ćemo način kako da već u 2019. godini imamo Veliku nagradu Miamija", kazao je Bratches, istaknuvši:

"Formula 1 je sport koji ima više od pola milijarde navijača širom svijeta, to je najveći trkaći spektakl na planeti, a status Miamija kao jednog od najslikovitijih svjetskih gradova, u kombinaciji s robusnom i turističkom infrastrukturom, čini ga savršenim odredištem za održavanje utrke."

Vozit će se u listopadu 2019., točan datum još se ne zna

Uskoro u proceduru ide rasprava o održavanju utrke, a ako prijedlog naiđe na plodno tlo, u Miamiju bi se trebalo voziti u listopadu 2019. godine (točan datum tek će se odrediti).

Sasvim je sigurno da dolazak F1 u Miami neće imati nikakva utjecanja na utrku u Austinu. U Teksasu će se i dalje voziti Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider