Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prva žena ikad

Danica ispisala povijest: Starta prva na kultnoj NASCAR utrci Daytona 500!

Danica Patrick postala je prva žena u povijesti koja je ostvarila najbolju startnu poziciju na kultnoj NASCAR utrci Daytona 500...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Za nju je ovo ogromna stvar. Velika. Došla je ovdje s popularnošću kakva dosad nije viđena kod ženskog vozača. Uvijek sam vjerovao da je ono što je dobro za sport dobro za sve nas. Dakle, ovo je super za sport. Ponosan sam na to da sam u prednjem redu, uz bok Danici'', izjavio je Jeff Gordon koji je osvojio drugu startnu poziciju.

Čak je i Gordon, četverostruki prvak i trostruki pobjednik Daytone, stavio sebe u sporednu ulogu. Bilo kako bilo, sve je to dobro za NASCAR. Dobro za same utrke.

''Nije prvi put da pišem povijest, a sigurno nije ni zadnji'', istaknula je Danica.

Američka vozačica irsko-srpskih korijena prošle je sezone vozila u IndyCaru. U toj je seriji 2008. godine postala prva žena pobjednica jedne utrke, ali i prva žena koja je vodila u utrci Indianapolis 500. Svojedobno je i Bernie Ecclestone izjavio kako bi Patrick bila savršena reklama za Formulu 1.

Utrka je na rasporedu u nedjelju 24. veljače.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider