Automoto
SPORTOVI
Automoto
Realni Španjolac

Alonso: Čudo je da smo i dalje u borbi za naslov

Španjolski vozač Ferrarija Fernando Alonso vjeruje da je čudo što su on i njegova momčad pet utrka prije kraja sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1 i dalje u utrci za osvajanjem naslova svjetskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alonso očito vjeruje da njegov bolid nije dovoljno kompetitivan kako bi se natjecao s Red Bullom Sebastiana Vettela, pa stoga drugo mjesto u vozačkom poretku uz 77 bodova zaostatka pet utrka prije kraja smatra više nego dobrom ostvarenjem: "Da se netko danas priključi Formuli 1 i kažete mu da je crveni bolid s plavom kacigom i dalje u borbi za naslov i da je i dalje drugi, oni bi rekli da to nije istina, da je to čudo. Radili smo čuda u 15 utrka i sada ćemo pokušati to čudo održati živim u posljednjih pet utrka", rekao je Alonso.

Nakon drugih mjesta osvojenih u Belgiji, Italiji i Singapuru Alonso je u Južnoj Koreji završio tek šesti: "Nakon triju malih čuda došao je vikend u Koreji i mislim da bi negdje između trebali biti naši ciljevi u sljedećim utrkama. Borba za mjesta na podiju."

Uoči Velike nagrade Japana u Suzuki koja je na rasporedu sljedeće nedjelje bivši dvostruki svjetski prvak je najavio: "Moramo biti realistični i misliti da ćemo u Suzuki biti između petog i osmog mjesta na treningu, što je normalno. Ali moramo ponovo pronaći formu koju imamo nedjeljama. Inače imamo dobre strategije, manju degradaciju guma od ostalih i borimo se za postolja, Tomu se nadam i to očekujem u Suzuki."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider