Automoto
SPORTOVI
Automoto
VN Južne Koreje

Vettel na korak do naslova prvaka: Fantastični smo i uživamo u trenutku!

Njemački vozač Sebastian Vettel slavio je na VN Južne Koreje čime je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu i praktički riješio utrku za titulu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sebastian Vettel pobjedom je na VN Južne Koreje stigao do svoje 34. pobjede u karijeri te je sada na korak od četvrtog naslova prvaka u Formuli 1.

Drugo i treće mjesto zauzeo je dvojac iz Lotus-Renaulta Kimi Räikkönen i Romain Grosjean sa zaostatkom od 4,2 odnosno 4,9 sekundi za Vettelom.

Fernando Alonso, jedini Vettelov ozbiljni konkurent za naslov prvaka, startao je peti te je na kraju završio kao šesti. Nico Hulkenberg u Sauberu bio je četvrti, a Lewis Hamilton u Mercedesu peti.

Mark Webber morao je završiti utrku nakon velikog požara. Sigurnosni automobil (safety car) izlazio je na stazu u dva navrata i tako konkurentima omogućio da se približe Vettelu, ali nisu ga mogli ozbiljnije ugroziti. Grosjean je Hamiltona prešao na startu već u trećem zavoju, dok se Räikkönen na drugu stepenciu pobjedničkog postolja probio sa desetog startnog mjesta.

Vettel: Uživamo u trenutku

 

Pet utrka prije kraja sezone Vettel sada ima 77 bodova više od drugoplasiranog Fernanda Alonsa koji je na današnjoj utrci zauzeo tek šesto mjesto. Tako je Nijemcu za matematičko osiguranje naslova u sljedećih pet utrka potrebno tek 48 bodova.

"Nevjerojatno sam zadovoljan sa rezultatom. Imali smo jako dobra zaustavljanja u boksu, njihov je tajming bio jako dobar. Srećom smo imali i dovoljno brzine za održavanje razmaka. Kimi i Romain su bili jako kompetitivni na duljim ravninama i dobro su čuvali gume", rekao je Vettel.

"Ja volim ono što radim. Momčad je fantastična i jednostavno uživamo u trenutku", dodao je Nijemac koji je neporažen u Južnoj Koreji i treću uzastopnu godinu. (TS)

Velika nagrada Južne Koreje, rezultati:

1. Vettel (Red Bull-Renault) 1h43:13.701

2. Räikkönen (Lotus-Renault) + 4.200

3. Grosjean (Lotus-Renault) + 4.900

4. Hülkenberg (Sauber-Ferrari) + 24.100

5. Hamilton (Mercedes) + 25.200

6. Alonso (Ferrari) + 26.100

7. Rosberg (Mercedes) + 26.600

8. Button (McLaren-Mercedes) + 32.200

9. Massa (Ferrari) + 34.300

10. Perez (McLaren-Mercedes) + 35.100

...

Ukupan poredak vozača:

1. Vettel 272 boda

2. Alonso 195

3. Räikkönen 167

4. Hamilton 161

5. Webber 130

...

Ukupan poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 402

2. Ferrari 284

3. Mercedes

4. Lotus-Renault

5. McLaren-Mercedes 81

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider