Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Automoto
Legenda na čelu

Povratak u formulu 1: Veliki Francuz novi šef Renaulta

Alain Prost, bivši svjetski prvak u formuli 1, trebao bi biti novi šef Renaulta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši svjetski prvak u formuli 1 Francuz Alain Prost (60) po svemu sudeći bit će novi šef Renaulta koji se ove godine vraća u svjetsko prvenstvo formule 1.

"Prost je idealan izbor za novog šefa naše momčadi. Međutim, to više nije isključiva odgovornost jednog čovjeka. Pogledajte Mercedes u kojem je odgovornost podijeljena između Tota Wolffa, Paddyja Lowea i Niki Laude. Moderna F1 momčad je strukturirana na takav način i vjerujem kako će to biti i slučaj s Renaultom," kazao je Renault Sport F1 menadžer Cyril Abiteboul.

Početkom prosinca prošle godine francuski proizvođač automobila završio je preuzimanje ekipe Lotus i od ove godine će se ponovo natjecati u Formuli 1. Vozači Renaulta u sljedećoj sezoni bit će Pastor Maldonado i Jolyon Palmer, debitant koji je prošle godine bio test vozač Lotusa.

Renault je osvojio dvije titule svjetskog prvaka s Fernandom Alonsom (2005, 2006), kao i dva konstruktorska naslova (2005, 2006).

Alain Prost je četiri puta bio svjetski prvak u formuli 1 (1985, 1986, 1989, 1993), a u karijeri je ostvario 51 Grand Prix pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider