Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomilovali su Ibru...

Turci traže poništenje kazne za simuliranje, snimka je dokaz

Turski prvak Galatasaray potvrdio je da je poslao zahtjev Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) da poništi žuti karton koji je u dvoboju protiv Real Madrida dobio Burak Yilmaz…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je, podsjetimo, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka na svome Santiago Bernabeuu pobijedio s 3-0, a Yilmaz je u 77. minuti dobio žuti karton jer je sudac Svein Oddvar Moen procijenio da je simulirao prekršaj u duelu sa Sergijem Ramosom.

No, televizijska je snimka pokazala da je Ramos stao na stopalo turskom reprezentativcu tako da se teško može raditi o simuliranju.

Yilmazu je to, inače, bio akumulirani treći žuti karton ove sezone što znači da će, ako se odluka ne promijeni, morati propustiti uzvrat protiv Reala.

''Kontaktirali smo UEFA-u i mislim da ćemo vrlo brzo dobiti povratnu informaciju'', kazao je sportski direktor Galatasaraya Sedat Dogan.

Dodajmo da je Yilmaz ove sezone postigao osam pogodaka u Ligi prvaka, a s 18 je golova i prvi strijelac turskog prvenstva.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider