Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Korak do polufinala

Bayern nadigrao Juvea, Mandžukić asistirao za drugi gol!

Bayern je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Munchenu s 2:0 pobijedio Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je u potpunosti dominirao susretom i nije dopustio talijanskom prvaku da praktički ozbiljnije ugrozi njegova vrata, pa je stoga ovakav ishod u potpunosti zaslužen. Štoviše, torinske Zebre mogu biti sretne što su izgubile samo s dva gola razlike.

>> Zabili i Messi i Ibra: PSG iščupao remi protiv Barcelone u 94. minuti!

Rani gol Bayerna u potpunosti je usmjerio utakmicu. Naime, David Alaba savladao je Gianluigija Buffona dalekometnim udarcem već nakon 26 sekundi igre i to nakon što prethodno Buffon u Ligi prvaka nije vadio loptu iz mreže 491 minutu. Alaba je zapucao snažno, njegov je udarac pogodio Artura Vidala i prevario Buffona koji je ostao kratak. Austrijancu je to bio drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a do ove je utakmice Juventus bio najbolja defenzivna momčad u Ligi prvaka sa samo četiri primljena gola u osam utakmica.

U nastavku prvog poluvremena nastavile su se slijevati prilike Bayerna, a samo su sreća i dobre reakcije Buffona spašavale Juventus. U 20. minuti je Mario Mandžukić lijepo proigrao Francka Riberyja, ali ovaj puca kraj gola, a u 37. minuti je hrvatski reprezentativac nakon kontakta sa Giorgiom Chiellinijem u kaznenom prostoru Juventusa tražio jedanaesterac, ali ga nije dobio. Jest žuti karton, sedam minuta kasnije.

Koliko je Juventus bio nemoćan u prvih 45 minuta najbolje svjedoči statistički podatak da su uputili tek tri udarca prema suparničkim vratima, ali nijedan u okvir. Mandžukić je u 49. minuti imao priliku za gol, ali je njegov udarac u bliži kut malo iskosa s desne strane s nekih 10-ak metara obranio Buffon.

Ali, talijanski vratar nije mogao ništa u 63. minuti kada je Mandžukić sjajnom asistencijom podvalio loptu Thomasu Mülleru na par metara od gola, kojem potom nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Treba ipak reći kako je golu prethodio udarac Luiza Gustava iz daljine, kod kojeg je Mandžukić bio u zaleđu.

U 90. minuti je Müller imao zicera za povećanje Bayernove pobjede, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Mandžukić je zamijenjen u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je umjesto njega ušao Mario Gomez.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider