Nogomet
Nogomet

Časni oproštaj BiH: Hajdukov igrač potvrdio povijesnu pobjedu!

BiH je u premijernom nastupu na velikom natjecanju uspjela upisati prvu pobjedu...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

BiH je pobijedila Iran 3:1 na oproštaju od Svjetskog prvenstva u Brazilu!

Spektakl u Porto Alegreu: Čudesni Messi na vrhu ljestvice strijelaca!

Zmajevi su u treće kolo skupine F ušli bez boda i šansi za plasman u osminu finala, ali su ipak uspjeli odigrati odličnu utakmicu i pomrsiti račune Iranu. Safet Sušić je ispremiješao momčad u ovom dvoboju - zaigrao je s Džekom i Ibiševićem u vrhu napada, a u početnom sastavu su se našla i dva igrača Hajduka - Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić. Obojica su odigrala vrlo dobro...

U 23. minuti Edin Džeko je opalio prizemno s nekih 20-ak metara i pronašao put do mreže iranskog vratara Alireze Haghighija.

Vodstvo BiH na 2:0 je povećao Miralem Pjanić lijepim odmjerenim udarcem s nekih devet metera malo iskosa s lijeve strane šesnaesterca nakon lijepe asistencije u prostor Tina Sušića.

Nadu Irancima vratio je gol Reze Ghoochannejhada iz 82. minute koji je zabio iz neposredne blizine nakon ubacivanja Javada Nekounama, ali već u sljedećoj minuti na dva gola razlike za Bosnu je vratio branič Hajduka Avdija Vršajević koji je postavio konačan rezultat nakon dodavanja Sejada Salihovića.

Gol Irana znači da su sada barem po jedan gol postigle sve 32 momčadi koje su se natjecale na ovom Mundijalu.

Iz ove skupine Argentina ide dalje kao prvoplasirana dok je Nigerija unatoč porazu osvojila drugo mjesto, zahvaljujući pobjedi BiH.