Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nigerija dvaput šokirala

Spektakl u Porto Alegreu: Čudesni Messi na vrhu liste strijelaca!

Argentina je ostala na stopostotnom učinku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je pobijedila Nigeriju 3:2 u trećem kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Časni oproštaj BiH: Hajdukov igrač potvrdio povijesnu pobjedu!

Argentinu je do treće pobjede na turniru po običaju vodio Lionel Messi dvama postignutim golovima, dok je jednog zabio Marcus Rojo. Gledatelji na Estadio Beira-Riu imali su priliku vidjeti eksplozivno otvaranje utakmice i dva gola u prve četiri minute.

U 3. minuti zabio je Messi za vodstvo Gaučosa 1:0. Pospremio je Messi odbijanac pod prečku nakon što je prethodno udarac Angela di Marije zaustavila vratnica.

Već u sljedećem napadu Nigerija je izjednačila, a prvi od dva gola na utakmici zabio je 21-godišnji igrač CSKA Ahmed Musa. Pucao je iskosa s lijeve strane unutar kaznenog prostora i lijepim udarcem pronašao suprotni kut i malu mrežicu vratiju Sergija Romera. Rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade prvog poluvremena, kada je Messi zabio sjajno iz slobodnog udarca svoj 4. gol na natjecanju kojim se izjednačio s Neymarom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca.

Nigerija je sjajno otvorila drugo poluvrijeme, a nakon lijepog proigravanja u prostor od Emmanuela Emenikea zabio je Musa svoj drugi gol. Pucao je u bliži kut s nekih desetak metara. Izjednačen je rezultat na semaforu stajao svega tri minute.

Nakon izvedenog kornera loptu je glavom skrenuo Ezequiel Garay, a onda ju je koljenom u mrežu iz neposredne blizine ugurao branič Marcos Rojo.

Pogledaj raspored i rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider