Nogomet
Nogomet

Šimić otkrio što se događalo u glavnoj loži Lužnjikija i kako su reagirali Boban, Totti, Maldini...

Dario Šimić gledao je veliki meč Hrvatske i Engleske iz glavne lože stadiona Lužnjiki zajedno s Bobanom, Tottijem, Maldinijem, Stanićem...

Dario Šimić (Foto: GOL.hr) (Foto:GOL.hr)

Na završnici Legends Super Cupa, turnira veterana koji FIFA organizira paralelno sa Svjetskim prvenstvom, susreli smo brojne bivše zvijezde. Hrvatski predstavnik bio je Dario Šimić, koji nam je prenio doživljaje sa sinoćnje utakmice iz glavne lože Lužnjikija.

"Ugostio nas je Zvonimir Boban, koji stvarno puno pomaže gdje god uzmogne. On je za hrvatski nogomet dar s neba. Gledao sam utakmicu sa Stanićem, Tottijem, Maldinijem i još nekim velikim zvijezdama“, otkrio nam je Šimić.

I, što kažu, kakav je bila atmosfera u loži, jeste li ludovali?

"Ostali su paf, baš zapanjeni, najviše koliko su naši izgarali i željeli pobjedu, a imali su dvije teške utakmice prije toga. Smatraju Hrvatsku nogometnom velesilom, svi se čude otkud nam tako kvalitetni nogometaši, kako ih proizvodimo, gdje rastu“, kaže Šimić i dodaje:



"Bilo je teško gledati utakmicu, Englezi su poveli, ali vratili smo se fenomenalno, treći put zaredom, to je odlika velike momčadi. Svi smo bili našpanani, igrali smo zajedno s dečkima, kao da smo na terenu. Ma teže je ponekad gledati nego igrati, više se čovjek živcira. Zvone je bio oduševljen, teško je opisati kako smo se osjećali. Dugo nakon utakmice nismo mogli doći sebi. Ma još nismo shvatili kakav je rezultat postavljen, vjerujem da se tako mnogi osjećaju.“

Šimić ističe kontinuitet hrvatskih rezultata.

"Svi smo jako ponosni na dečke. Moja generacija napravila je bazu, jedan veliki rezultat, može se reći da smo utrli put, pokazali smjernice kasnijim generacijama. Da nije bilo našeg uspjeha, vjerojatno ne bi bilo ni ovog. To je tako, generacije se nadopunjavaju, koračaju prema naprijed. Evo, dogodilo se da smo nadmašeni i nitko sretniji od nas. Dečki su u finalu, igraju sjajno, mogu i do zlata, što im od srca želim.“

Šimić je upozorio:

"Nadajmo se da će ovaj veličanstveni uspjeh donijeti veću korist cijelom hrvatskom nogometu, da će se uložiti napori u izgradnji infrastrukture, boljoj organizaciji Saveza, pravednijoj raspodjeli novca, čvršćem povezivanju sjevera i juga...“, kazao je Šimić i naglasio da u hrvatskom nogometu nikada više neće i ne može biti koncentrirana moć u malom broju ruku, kako je to bilo proteklih godina.

"Ipak su se neke stvari pokrenule, ništa više neće biti isto kao prije. Neki su standardi postavljeni, nema više povratka na staro, krećemo se naprijed, ali to treba ići većim koracima“, zaključio je Šimić.